Østrigsk komet sender hæmmet Federer ud i Rom

Skrevet af admin

12/05/2016

Mest læste i dag

Det er ikke mange gruskampe, tennisikonet Roger Federer får under bæltet, inden grand slam-turneringen French Open begynder søndag 22. maj i Paris.

I den igangværende Masters 1000-turnering i Rom fik Federer blot to kampe, idet han torsdag tabte til det østrigske stortalent Dominic Thiem i ottendedelsfinalen.

Thiem, der efter en flot start på sæsonen rangerer som nummer 15 i verden, vandt torsdagens ottendedelsfinale med 7-6, 6-4.

Med til historien hører dog, at Federer døjer med rygproblemer, hvilket senest tvang ham til afbud til Masters 1000-turneringen i Madrid.

For Federer betød resultatet ikke det store. Han brugte kampen til at få bekræftet, at han kunne spille uden at få tilbagefald.

- Jeg var bare glad for at kunne spille. Jeg har ikke fået det værre. Det er det vigtigste. Det vigtige var ikke, hvordan jeg spillede, men at jeg ikke fik tilbagefald, siger Federer.

Han har kun spillet fire turneringer i denne sæson, hvor han også har været igennem en knæoperation. Kun to turneringer er det blevet til på grus inden French Open.

Thiem har derimod fået mange kampe. Sejren var hans 32. i sæsonen, hvilket kun verdensetteren Novak Djokovic har gjort bedre.

Østrigeren medgiver dog, at han måske ikke havde vundet torsdag, hvis Federer havde været helt fit.

- Selvfølgelig var han ikke på 100 procent, men alligevel spillede han gode point. Havde han været på 100 procent, havde jeg måske ikke vundet, siger Thiem.

Han skal nu møde japaneren Kei Nishikori i kvartfinalen.

/ritzau/