Østrigsk lægeægtepar er bortført i Burkina Faso

Skrevet af admin

16/01/2016

Dagens topnyheder

To østrigske statsborgere, en læge og hans kone, er natten til lørdag blevet bortført i den nordlige del af det vestafrikanske land Burkina Faso tæt på grænsen til Mali, oplyser landets sikkerhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Bortførelsen har fundet sted i Baraboule-området, fremgår det af en erklæring, som sikkerhedsministeriet har sendt til journalister.

Det står ikke umiddelbart klart, om bortførelsen har forbindelse med et ukendt antal jihadisters angreb fredag på et luksushotel i landets hovedstad, Ouagadougou.

Mindst 23 personer fra 18 nationer og fire jihadister fra al-Qaedas gren i Nordafrika (Aqim) blev dræbt, inden sikkerhedsstyrker kunne befri 126 gidsler.

Frankrigs ambassadør i Burkina Faso siger på Twitter, at 27 personer er blevet dræbt ved hotelangrebet, og at 150 personer fra 18 lande er blevet reddet og nu er under lægelig behandling efter angrebet.

Efter planen skal kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøge Burkina Faso mellem 24. og 26. januar for blandt andet at diskutere kvinders rettigheder og landets demokratiske udvikling.

Men fredagens angreb i det vestafrikanske land kan betyde, at den danske delegations rejseplaner bliver ændret, siger udenrigsministeren.

/ritzau/Reuters