Østrigsk målscorer nedlægger Manchester City

Stoke leverede fornemt offensivt spil, da Manchester City lørdag blev besejret 2-0 på hjemmebane i Premier League.

Stokes offensive spillere Xherdan Shaqiri, Bojan Krkic og Marko Arnautovic strålede i kampen med deres kombinationer, som gang på gang gav Manchester City problemer.

Den østrigske offensivspiller Marko Arnautovic gjorde yderligere opmærksom på sig selv, da han scorede begge Stokes mål efter forarbejde af Shaqiri begge gange.

Stoke chokstartede efter blot syv minutter, hvor Xherdan Shaqiri sled sig fornemt fri på højrekanten og sendte et indlæg ind i feltet, hvor Marko Arnautovic kom løbende og sendte bolden i mål.

1-0 til Stoke efter syv minutter havde de færreste måske forventet, men både Shaqiri og Marko Arnautovic havde mere i posen, og leverede varen efter et kvarters spil.

Den lille schweizer modtog bolden på midten af Manchester Citys banehalvdel og snurrede fikst rundt om sig selv, før han lagde en perfekt stikning i dybden til Arnautovic, som sikkert sendte bolden ind bag Joe Hart til 2-0.

Der blæste en kraftig vind over banen, og selv om Stoke var i modvind i blæsten, så var der medvind på Britannia Stadium i første halvleg, hvor Stoke dominerede mod et usikkert tophold, og hvor både Shaqiri, Arnautovic og Bojan Krkic foldede sig ud.

Den østrigske angriber var tæt på et hattrick, da han et minut før pausen bankede bolden på stolpen, og hjemmeholdet fortsatte presset og det offensive spil efter pausen, hvor Arnautovic igen havde en mulighed for at score efter 53 minutter.

Efter 68 minutter var Bojan, Arnautovic og Shaqiri igen på spil. Bojan udspillede City-forsvaret, Arnautovic strøg igennem og lagde bolden fladt ind foran mål, hvor Shaqiri var lige ved at nå den.

To minutter efter var Bojan så igennem på en dyb aflevering fra Shaqiri, der igen splittede Citys defensiv, men den tidligere Barcelona-spiller kunne akkurat ikke nå bolden før Joe Hart, og efter en fornem indsats lod spanieren sig udskifte.

Shaqiri lod sig også udskifte med et kvarter igen til store klapsalver fra et begejstret hjemmepublikum efter en kamp, hvor den lille dribler for alvor viste sit potentiale frem.

For få år siden var 24-årige spiller ofte omtalt som et af de mest eftertragtede talenter i europæisk fodbold, da han dengang skiftede fra FC Basel til Bayern München, men siden har det store gennembrud ladet vente på sig.

Manchester City havde ikke meget at byde på, og defensiven var flere gange i gevaldige problemer i en kamp, der bedst kan betegnes som en dårlig dag på kontoret for Citys stjernespillere.

/ritzau/

Dagens Gossip