Østrigsk vicekansler trækker sig fra alle poster

Skrevet af admin

26/08/2014

Mest læste i dag

Den østrigske vicekansler, finansminister og partileder Michael Spindelegger har tirsdag ganske uventet trukket sig fra alle sine poster.

Spindelegger træder tilbage på grund af manglende opbakning i sit konservative Det Østrigske Folkeparti (ÖVP) efter et opgør om finansieringen af en ny skattereform.

ÖVP har været på kant med sin partner i den østrigske koalitionsregering, kansler Werner Faymanns socialdemokrater i SPÖ om, hvordan man skal finansiere skattelettelser i indkomstskatten, der skal sætte skub i den østrigske økonomi.

Spindelegger blev finansminister ved sidste års valg i Østrig, hvor koalitionspartnerne lige akkurat bevarede deres flertal i parlamentet i Wien.

Vicekansleren har også modtaget intern kritik i ÖVP for at modsætte sig skattelettelserne med mindre, at de kunne finansieres.

- Der skal være samhørighed i et parti. Hvis samhørigheden ikke længere er der, er tiden inde til at videregive rorpinden, siger Michael Spindelegger på et pressemøde, hvor han meddeler sin afgang.

Den 54-årige advokat fra delstaten Niederösterreich blev vicekansler og overtog formandsposten i ÖVP i foråret 2011, da hans forgænger Josef Pröll gik af på grund af sygdom.

Spindelegger var udenrigsminister, inden han blev finansminister.

/ritzau/Reuters