Østrigske soldater skal stoppe flygtninge i Brennerpasset

Skrevet af admin

12/04/2016

Dagens topnyheder

Senest fra 1. juni vil Østrig indføre skrappere grænsekontrol ved Brennerpasset, der ligger i Alperne på grænsen til Italien.

Det sker som en reaktion på de mange flygtninge og migranter, der strømmer ind i Europa, fortæller landets forsvarsminister, Hans Peter Doskozil, tirsdag.

Ifølge forsvarsministeren skal der indsættes soldater på grænsen, og de skal stoppe de mange flygtninge, der forsøger at komme ind i Østrig fra Italien.

Med restriktioner langs grænsen på Balkan-ruten forventer regeringen i Østrig, at antallet af flygtninge og migranter, der ankommer til Italien ad søvejen, vil fordobles til 300.000 i år.

Ifølge den østrigske forsvarsminister vil både Østrig og Italien dog holde trafikken "glidende" over grænsen på travle tidspunkter.

Brennerpasset, der forbinder Østrig og Italien, er den vigtigste alpine passage for tung godstrafik.

Europa-Kommissionen ser med bekymring på forslaget fra den østrigske regering, fortæller en talskvinde for kommissionen.

- Hvis disse planer bliver ført ud i livet, så vil vi se på dem med stor alvor. Brennerpasset er afgørende for den fri bevægelighed inden for Den Europæiske Union, siger Natasha Bertaud.

Også fra den italienske minister for europæiske anliggender, Sandro Gozi, lyder der kritik af de østrigske myndigheder:

- Det er ikke ved at opføre improviserede mure, at vi løser problemerne. Wien bør genoverveje denne beslutning, som er i strid med ånden i de europæiske regler samt det venskab, der er mellem Italien og Østrig, siger han.

Østrigs parlament skal i løbet af de kommende uger stemme om lovforslaget, der vil skærpe grænsekontrollen.

/ritzau/Reuters