ØV! Danmark lider bittert nederlag - farvel til EM

Men desværre tabte holdet den dramatiske puljekamp om EM-billetten til Portugal, som altså satte en stopper for det ellers lovende danske mandskab, der havde tromlet sine tidligere modstandere Tjekkiet og Bulgarien med 5-0 i begge kampe.  

De danske spillere fik da også en rigtig skidt begyndelse på kampen mod Portugal.

Efter blot fem minutters spil begik den danske målmand Oliver Korch straffespark på portugisernes Hélder Costa. En forseelse, der førte til et rødt kort til den danske målmand.

Det betød, at landstræner Thomas Frank måtte tage hattrick-helten fra 5-0-sejren over Bulgarien, Kristian Lindberg, ud og erstatte ham med reservekeeperen Casper Radza.

Men heldigvis for Danmark fik den danske OB-keeper en fuldstændig fantastisk start på opgøret, da han gik direkte ind og snuppede straffesparket fra portugisernes store stjernefrø, Bruma. Manden de i Portugal kalder 'den nye Ronaldo'.

Selvom de danske talenter måtte fortsætte kampen i undertal, var de ikke uden chancer. Især kom angriberen Kenneth Zohore frem til et par farlige forsøg, men uden at passere Bruno Varela i Portugals mål.

I den anden ende var Bruma ikke færdig med at misbruge ellers oplagte muligheder for et portugisisk føringsmål, så trods chancer til begge hold måtte spillerne gå til pausen ved stillingen 0-0.

I anden halvleg lagde Portugal pres på Danmark, og det kastede et par rigtig store chancer af sig til de offensive spillere Bruma og Hélder Costa.

Minutterne gik, og med ti minutter tilbage af skæbnekampen havde det danske hold endnu ikke formået at score det mål, der ville bringe Danmark til EM-slutrunden i Litauen.

Derfor satsede landstræner Thomas Frank offensivt med kun at spille med tre mand i forsvaret for at skabe mere pres på portugisernes forsvar.

Men øv, så skete det, der ikke måtte ske. Portugal fik med tre minutter tilbage af opgøret tilkendt endnu et straffespark, da et indlæg ramte en dansk spiller på hånden. Og så kunne skurken fra kampens begyndelse, Bruma, bringe Portugal på 1-0.

 

 

 

Dagens Gossip