Offer har ingen tiltro til norsk efterforskning af skibsbrand

Skrevet af admin

09/08/2016

Mest læste i dag

Efter to års efterforskning opgiver det norske politi nu tilsyneladende at finde flere beviser i sagen om mordbranden på Scandinavian Star, der kostede 159 mennesker livet i 1990.

Ifølge det norske medie VG er det norske politi nu klar til at indstille efterforskningen uden nye tiltaler i sagen.

Mike Axdal, der er talsmand for Scandinavian Stars danske støtteforening, er ikke overrasket over nyheden.

- Norsk politi har på intet tidspunkt vist, at de har haft overblik over sammenhængen i sagen, og jeg har ingen tiltro til den politimæssige undersøgelse, siger han.

Mike Axdal understreger, at han gerne vil afvente politiets egen udmelding, da der kan være flere årsager til, at man ikke rejser nye tiltaler.

- Det kan jo være, at man ikke kan rejse tiltale, fordi de mistænkte ikke er levende eller ikke er på de breddegrader, så det er muligt at rejse tiltale.

Norsk politi forventes at fremlægge konklusionerne på efterforskningsmaterialet tirsdag klokken 13, men VG har allerede fået indsigt i dokumenterne.

Mike Axdal var selv om bord på Scandinavian Star, da skibet brød i brand i 1990. Både hans far og bror mistede livet, og siden har Mike Axdal kæmpet for at få sagen belyst.

Og selv om norsk politi ifølge VG vil skrinlægge sagen i dag, så er sagen ikke overstået for Mike Axdal.

- Det norske storting har nedsat en kommission, der skal kulegrave, hvad der er gået galt i det myndighedsarbejde, der er pågået i den sag siden 1990, siger Mike Axdal.

Mike Axdal er selv indkaldt af kommissionen, hvor han skal fortælle sin side af sagen, og hvor der også vil blive fremlagt nye beviser i sagen.

- Jeg vil have sandheden om, hvad der er foregået og vide, at alt er belyst omkring ejer- redder- og forsikringsforhold, som myndighederne ikke har forholdt sig til. Hvor lang tid der går med det, ved jeg ikke.

Mike Axdal og norske ekspertgruppers teori er, at branden blev påsat af besætningsmedlemmer, og at det hele drejede sig om forsikringssvindel.

/ritzau/