Offers blod fundet på bandemedlems sko

Umiddelbart efter et groft overfald og røveri på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter, spottede en politipatrulje en sen aften i februar tilfældigvis tre biler i kortege i bydelen Tingbjerg.

Ifølge politiet befandt de 11 mænd, som i dag står tiltalt for overfaldet, sig i bilerne. Men da betjentene bragte dem til standsning, nåede de kun at få fingrene i to af dem. De andre stak af.

Det fortæller anklager Kia Reumert onsdag i Retten på Frederiksberg, hvor der netop er taget hul på sagen mod 11 medlemmer af banden Loyal to Familia.

En af de tilbageholdte, 22-årige SK, havde blod på sine sko, mens en anden tabte to stjålne hvide iPhones på jorden. Den ene var der blod på.

Blodet på skoene er siden blevet analyseret og stammer fra det ene af sagens to ofre med en sandsynlighed på en til 1.000.000, oplyser anklageren.

Overfaldet fandt sted 8. februar og var tilsyneladende planlagt på forhånd. Her kom to mænd ifølge politiet kørende i en bil, der pludselig blev omringet af tre biler, en sølvgrå Mercedes, en sort Mercedes stationcar og en sort Audi.

En større gruppe mænd sprang ud af bilerne og gik løs på de to ofre.

- De blev udsat for grov vold. De blev overfaldet med spark, slag og for den enes vedkommende også flere knivstik, siger anklager Kia Reumert.

Der er rejst tiltale efter den særlige bandeparagraf, som giver mulighed for at fordoble straffen for visse forbrydelser, hvis de er begået i forbindelse med et opgør mellem to bander.

Ofrene har dog vist sig ikke at have tilknytning til en rivaliserende bande, men anklagemyndigheden mener, at de tiltalte opfattede ofrene som medlemmer af banden Værebros Hårde Kerne.

Tekniske undersøgelser har vist, at der var blod fra et af ofrene på en kniv fundet i Tingbjerg og på en Maglite-lommelygte. I en af de tre biler blev det ene offers pung fundet.

Efter anholdelserne i Tingbjerg iværksatte politiet blandt andet telefonaflytning af den formodede leder af Loyal to Familie, den 27-årige SK, der også er tiltalt i sagen. Det førte til de i alt 11 anholdelser.

Ni af de tiltalte nægter sig skyldige, mens to erkender sig delvist skyldige. Fire kræves udvist for bestandigt.

/ritzau/

Dagens Gossip