Officielt: FC Midtjylland henter Jakob Poulsen

Skrevet af admin

24/01/2014

Dagens topnyheder

Rygterne har svirret længe, men fredag morgen er det officielt: Den tidligere landsholdsspiller Jakob Poulsen forlader Monaco og vender hjem til FC Midtjylland i den danske Superliga.

Den 30-årige midtbanespiller har skrevet en kontrakt gældende for de næste fire og et halvt år, så den udløber i sommeren 2018.

Det bliver Jakob Poulsens andet ophold i den midtjyske klub, hvor han senest spillede fra 2010 til 2012.

Efter EM-slutrunden i Polen og Ukraine skiftede han til hårdt satsende Monaco, der på det tidspunkt spillede i den næstbedste franske række.

Men opholdet i skattelyet har sportsligt ikke været nogen udpræget succes for vestjyden, der har haft svært ved at få spilletid og også har mistet sin plads på det danske landshold, hvor han er noteret for 28 kampe.

Poulsen var manden, der i 2009 sikrede Danmark deltagelse ved VM i Sydafrika med sit berømte sejrsmål mod Sverige.

Men siden er det mest blevet til en jokerrolle på Morten Olsens mandskab, hvor han senest optrådte i november 2012 i en venskabskamp i Tyrkiet.

Det var i Esbjerg, at Jakob Poulsen indledte karrieren i dansk topfodbold, og han var med på det Esbjerg-hold, der vandt DM-bronze i 2004.

I 2006 drog han et par år til Heerenveen i Holland, inden han vendte hjem til dansk fodbold og fik kontrakt i AGF.

Efter århusianernes nedrykning i 2010 skiftede han til FC Midtjylland, hvor før sit comeback er noteret for 54 kampe og ni mål.

FC Midtjylland er i pengenød efter en række store underskud, men klubben oplyser, at det er nye sponsorer, der har givet Superligaens aktuelle tophold mulighed for at hente profilen hjem.

/ritzau/