Officielt: Fifa-vicepræsidenter anholdt for korruption

Præsidenterne for fodboldforbundene i henholdsvis Sydamerika samt Nord- og Centralamerika er anholdt i en korruptionssag i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det bekræfter Schweiz' justitsministerium torsdag til nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om Alfredo Hawit Banegas fra Honduras og Juan Angel Napout fra Paraguay, der begge er vicepræsidenter i Fifa.

Juan Angel Napout er præsident for Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol), mens Alfredo Hawit Banegas er præsident for Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund (Concacaf).

- De højtstående Fifa-ledere er mistænkt for at have modtaget penge for at have solgt marketingrettigheder i forbindelse med fodboldkampe i Latinamerika og ved VM-kvalifikationskampe, meddelte justitsministeriet tidligere torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Både Alfredo Hawit Banegas og Juan Angel Napout har ifølge justitsministeriet modsat sig at blive udleveret til USA, hvor de står over for at blive retsforfulgt.

Alfredo Hawit Banegas afløste tidligere i år Jeffrey Webb som præsident for Concacaf.

Jeffrey Webb var blandt de fremtrædende Fifa-ledere, der blev anholdt i maj i Zürich, da korruptionsskandalen i Fifa eksploderede få dage før præsidentvalget.

Han blev senere udleveret til USA.

Juan Angel Napout blev sidste år præsident for Conmebol. Han afløste Eugenio Figueredo fra Uruguay, der også var blandt de anholdte ved aktionen i maj.

Eugenio Figueredo modsatte sig at blive udleveret til USA, og eftersom sagen endnu ikke er afgjort, er den 83-årige tidligere Conmebol-præsident endnu ikke blevet udleveret.

Fifa skal den 26. februar næste år vælge ny præsident, eftersom den mangeårige præsident Sepp Blatter blev tvunget til at trække sig som følge af korruptionssagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip