Officielt: Højbjerg får fem år hos Southampton

Skrevet af admin

11/07/2016

Mest læste i dag

Så er det en realitet.

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg skifter fra den tyske Bundesliga til den engelske Premier League.

Mandag blev hans skifte fra Bayern München til Southampton en kendsgerning. Det bekræfter begge klubber.

Kontraktlængden lyder på fem år, skriver Southampton uden at oplyse købssummen.

- Pierre er et spændende, ungt talent, som vi er glade for at kunne byde velkommen i Southampton.

- I en alder af 20 år er han allerede en etableret spiller på det danske landshold, og han har allerede fået værdifuld erfaring hos Bayern München, siger administrerende direktør i Southampton, Les Reed, til klubbens hjemmeside.

- Vi tror, at klubben er det rette sted for ham til at fortsætte udviklingen. Han er en fremragende tilføjelse til vores trup, fortsætter han.

Tidligere mandag meddelte Bayern, at Højbjerg var i England for at gennemgå et lægetjek, og mandag aften kunne Southampton så publicere et billede af danskeren, der underskriver kontrakten.

- Jeg er meget glad. Det er en stor mulighed for mig. Klubben tror på mig, og jeg glæder mig til at vise, at den ikke har taget fejl, siger den 20-årige dansker til Southamptons hjemmeside.

- Da jeg hørte om Southamptons interesse, sagde jeg til mine folk, at det var det, jeg ville. Jeg kan se mig selv i klubben, da den tænker på samme måde, og den ønsker at spille fodbold på den måde, jeg ønsker, tilføjer Højbjerg.

Allerede søndag oplyste fodboldmagasinet Kicker, at midtbanespilleren skifter tilværelsen i Tyskland ud med Southampton, der endte på sjettepladsen i Premier League i sidste sæson.

Salgsprisen skulle angiveligt ligge på små 15 millioner euro svarende til 110 millioner kroner.

Højbjerg var ikke en del af fremtidsplanerne i Bayern. I sidste sæson var han udlejet til Schalke 04.

/ritzau/