Officielt: HSV fyrer Arnesen

Hamburger SV har meddelt, at klubben har fyret den danske manager, Frank Arnesen. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Officielt er der tale om en afgørelse, der er efter gensidig overenskomst, men reelt er der tale om en fyring af danskeren, der altså har titel af manager - det vi i Danmark ville kalde sportsdirektør.

- Beslutningen har sin begrundelse i, at HSV på et møde tirsdag aften enedes om ikke at ville forlænge samarbejdet ud over sommeren 2014. På den baggrund enedes vi om at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning, skriver HSV på hjemmesiden.

- Klubben vil gerne takke Arnesen for et loyalt samarbejde. De sportslige fremskridt i denne sæson er også hans fortjeneste. Vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden.

56-årige Frank Arnesen nåede at være i den tyske klub i to år. I den første sæson havde klubben store problemer og måtte kæmpe for at undgå nedrykning. Men i denne sæson er det gået noget bedre, og klubben sluttede som nummer syv i Bundesligaen.

Men samarbejdet har også været besværligt. Frank Arnesen følte selv, at han blev modarbejdet i den største klub i Tysklands næststørste by. HSV mente på sin side ikke, at alle danskerens køb var lige gode.

Frank Arnesen kom fra en stilling som sportsdirektør og udvikingschef i Chelsea, og inden da havde han været sportsdirektør i Tottenham Hotspur og før da i PSV Eindhoven.

Som spiller nåede han at repræsentere Ajax, Valencia, Anderlecht og PSV Eindhoven, som han var med til at vinde Europacuppen for Mesterhold - forløberen til Champions League - med. Som spiller var Frank Arnesen en kreativ midtbanespiller med et glinmrende skud og et godt blik både for mål og målgivende afleveringer.

Frank Arnesen havde som nævnt kontrakt et år endnu, og parterne skal derfor forhandle en aftale om kompensation på plads.

Det vides ikke, hvor han fortsætter karrieren.

Dagens Gossip