Officielt: Niels Frederiksen ny træner i Esbjerg

Esbjerg fB præsenterede torsdag som ventet Niels Frederiksen som ny træner for klubbens superliga-mandskab i den kommende sæson. Han afløser Jess Thorup, der skal være U21-landstræner.

Esbjerg satser på udvikling af egne talenter, og her passer den 42-årige nuværende Lyngby-træner fint ind som manden, der kan få ungt blod til at boble i landets bedste række. Den øvelse har han udført med stor succes i sin nuværende klub gennem flere sæsoner.

- Jeg anser Esbjerg for at være en rigtig attraktiv klub, der er kommet godt igennem en turn-around og er på vej mod bedre tider. Klubben har en klar strategi om at udvikle egne talenter til superligaholdet, som jeg finder både spændende og rigtig, siger Niels Frederiksen, der var en ønsketræner for den vestjyske klub ifølge Esbjergs adm. direktør Søren Poulsen.

- Niels Frederiksen passer med sit dybtgående kendskab til dansk fodbold og talentudvikling perfekt ind i vores profil af en ny cheftræner. Han har med få midler og en beskeden organisation bag sig formået at udvikle dygtige spillere og skabe bemærkelsesværdige resultater i årene i Lyngby. Han har i de senere år endvidere haft en managerfunktion i klubben, som har styrket hans netværk og kendskab til spillermarkedet yderligere. Jeg er meget glad for, at vi har kunnet opnå en aftale med Lyngby om at frigive Niels Frederiksen, så han kan tiltræde i Esbjerg 1. juni, siger direktøren.

Dagens Gossip