Officielt: Platini appellerer suspendering

Skrevet af admin

10/10/2015

Dagens topnyheder

Præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, har lørdag formiddag officielt appelleret sin 90 dages suspendering.

Torsdag blev den 60-årige franskmand suspenderet i 90 dage af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) etiske komité.

Og det er den straf, Platini nu anker, fortæller en nær medarbejder lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Platini, som også er vicepræsident i Fifa, er en del af den efterforskning af schweiziske og amerikanske myndigheder, som handler om mulig korruption i Fifa.

Advokater, der arbejder for Platini, afleverede appellen i Fifas hovedkvarter i schweiziske Zürich, oplyser den samme kilde.

Platini er blevet suspenderet på grund af en sag, hvor han i 2011 modtog to millioner schweizerfranc, cirka 13,7 millioner kroner, fra Fifa-præsident Sepp Blatter, der ligeledes blev suspenderet torsdag.

Franskmanden, som kalder suspenderingen en "farce", hævder, at pengene var betaling for et stykke arbejde, han udførte for Fifa lige før og efter årtusindeskiftet.

Uefa har meddelt, at Platini i øjeblikket ikke vil fungere aktivt som forbundets præsident.

Det er planlagt, at Uefa vil afholde et hastemøde omkring sagen på torsdag i organisationens hovedkvarter i Nyon.

En talsmand for Det Franske Fodboldforbund, FFF, sagde senere lørdag til nyhedsbureauet Reuters, at man agter at tage sagen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), hvis Fifas appelinstans ikke dropper Platinis suspendering.

Samtidig kom der opbakning til Platini fra Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol, senere lørdag.

- Forbundet er ikke enig i beslutningen om midlertidigt at suspendere Fifa-præsidentkandidat Mr. Platini fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

- Mr. Platini er ikke fundet skyldig i anklager, og derfor truer suspenderingen integriteten i valgprocessen til posten som Fifa-præsident.

- I lyset af ovenstående mener forbundet, at suspenderingen er utidig og ude af proportioner, skriver Conmebol blandt andet i en meddelelse.

Ifølge Reuters forventer FFF en afgørelse fra Fifas appel komité i løbet af otte dage.

/ritzau/