Officielt: Rafael Benitez er ny Real Madrid-træner

Rafael Benitez er ansat som ny cheftræner i Real Madrid. Det skriver Real Madrid på klubbens hjemmeside. Den tidligere Napoli-træner har fået en treårig kontrakt.

Den 55-årige træner vil blive præsenteret på et pressemøde i præsidentlogen på klubbens stadion, Bernabeu, onsdag klokken 13, oplyser Real Madrid på hjemmesiden.

Benitez erstatter italieneren Carlo Ancelotti, der blev fyret efter den netop afsluttede sæson, hvor Real Madrid ikke lykkedes med at hjemføre en titel i hverken ligaen, pokalturneringen eller Champions League.

Spanske Benitez kommer direkte fra Napoli, hvor han oplevede en skuffende afslutning på sit ophold, da holdet tabte Europa League-semifinalen mod Dnipro og kort efter missede kvalifikationen til Champions League med et nederlag til Lazio i sidste Serie A-runde.

Det var også i Real Madrid, at Rafael Benitez begyndte sin trænerkarriere for klubbens ungdoms- og B-hold tilbage i slutningen af 1980'erne og begyndelsen af 90'erne, inden karrieren tog ham forbi klubber som Valencia, Liverpool og senest Napoli.

Han har derudover også haft kortere ophold i Inter og Chelsea.

Under tiden i Valencia gjorde Benitez klubben til mester i både 2002 og 2004, ligesom sidstnævnte år også bød på en Uefa Cup-titel.

Fra 2004 til 2010 var han manager i Liverpool, hvor han i 2005 sikrede Merseyside-klubben den største titel i mange år.

Liverpool kom fra 0-3 i den berømte Champions League-finale mod AC Milan og hjemtog pokalen med de store ører efter straffesparkskonkurrence.

Han er desuden to gange kåret til årets træner af de europæiske fodboldforbund (Uefa).

/ritzau/

Dagens Gossip