Officielt: Solskjær ny manager i Cardiff

Helt som ventet bliver nordmanden Ole Gunnar Solskjær ny manager i Premier League-klubben Cardiff, som har danske Andreas Cornelius i truppen.

Rygterne om Solskjærs tiltrædelse i den walisiske klub fik yderligere næring onsdag, da han overværede Cardiffs kamp mod Arsenal i London i selskab med klubbens ejer, Vincent Tan.

Torsdag blev det så en realitet, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Jeg er heldig at få lov til at være manager i Premier League. Det er en fantastisk mulighed for mig. En af faktorerne, der overbeviste mig om at komme hertil, var fansenes lidenskab, siger Ole Gunnar Solskjær på klubbens pressemøde ifølge NTB.

Solskjær kommer fra jobbet som træner i den norske klub Molde, hvor han har fungeret siden 2011. Molde vandt mesterskabet i både 2011 og 2012.

Forinden fik han trænererfaring som træner for reserverne i Manchester United, hvor han fejrede nogle af sine største triumfer som spiller.

Her var han med til at vinde The Triple i 1999, og han scorede sejrsmålet i Champions League-finalen mod Bayern München samme år.

I Cardiff skal han forsøge at vende krisen, da oprykkeren ligger på 17.-pladsen bare et point over nedrykningsstregen.

De svigtende resultater fik klubejeren, Vincent Tan, til at fyre manageren Malky Mackay den 27. december. Han havde bestridt posten i klubben siden 2011 og førte holdet op i Premier League.

Solskjærs første opgave i Premier League bliver mod West Ham den 11. januar.

/ritzau/

Dagens Gossip