Ofres dna og handsker fundet hos påstået serievoldtægtsmand

Beviserne mod en 25-årig afrikaner, der er tiltalt for en stribe kidnapningsvoldtægter i København, ser ud til at være stærke.

Mandag fortæller anklager Sidsel Klixbüll i Københavns Byret, at dna fra flere af de påståede ofre efter alt at dømme er fundet i mandens sorte Ford Focus.

Også en af kvindernes handsker og en pakke kondomer lå i mandens bil, da han blev anholdt en tidlig morgen i februar.

Umiddelbart efter sin anholdelse fortalte den 25-årige i et grundlovsforhør, at han skjulte kondomerne i bagagerummet, fordi han for nylig havde været sammen med to luddere, mens hans kone var rejst til Holland.

Anklagemyndigheden mener, at manden fra juli 2014 og frem til sin anholdelse i februar nåede at kidnappe og voldtage tre unge kvinder, mens andre to havde held til at flygte.

Det var først efter den femte forbrydelse 8. februar, at politiet for alvor begyndte at se et mønster. I Svendborggade på Østerbro blev en 18-årig kvinde tvunget ind i en mørk bil, kørt til Mindelunden i Hellerup og udsat for voldtægt og trusler på livet.

Fra den forbrydelse har politiet i et negleskrab fra offeret fundet dna, der med den højest mulige sikkerhed - 1 til 1.000.000 - stammer fra den tiltalte.

Fra en af de andre forbrydelser, hvor en 24-årig kvinde ifølge anklageskriftet blev indespærret i bilens bagagerum og voldtaget flere gange, har politiet fundet dna på bagsædet, der angiveligt matcher kvindens.

På trods af de mange beviser nægter den tiltalte sig skyldig. Han ønsker dog ikke at give sit bud på, hvordan sagen så hænger sammen.

Anklagemyndigheden vil ved sagens afslutning argumentere for, at manden er så farlig, at en dom til forvaring - indespærring på ubestemt tid - er nødvendig for at forebygge nye voldtægter. Hertil kommer et krav om udvisning fra Danmark.

Den tiltalte kommer oprindeligt fra det afrikanske land Congo, men de seneste seks-syv år har han boet i Danmark. Her lever han sammen med sin hustru og deres tre børn nord for København.

Et af vidnerne i sagen er netop mandens hustru. Det er dog uklart, om hun har tænkt sig at udtale sig, når hun ved senere retsmøde ventes at tage plads i vidneskranken.

Frem til sin anholdelse arbejdede den tiltalte som hjemmehjælper i hovedstaden. Han havde også et job som handicaphjælper for to spastiske drenge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip