Oh Land i kærlighedsduet med Turboweekend

Skrevet af admin

16/07/2015

Mest læste i dag

De har aldrig optrådt sammen før, men nu kan rockbandet Turboweekend og sangerinden Oh Land stille sig på scenen og spille en sang, som de har skrevet sammen.

Torsdag den 16. juli udgiver kunstnerne nemlig deres nye fælles single "Slow". Sangen handler om, at livet i overhalingsbanen gør alting mere ustabilt, og at kærligheden har brug for ro til at slå rødder.

- Kærligheden bevæger sig i sit eget tempo, og den har det ikke godt med at blive skyndt på. Nogle gange kan den travle hverdag være en flugt fra at tage fat om roden på et eller andet problem, men det bliver man altså nødt til, siger Silas Bjerregaard, forsanger i Turboweekend, til Ritzau Fokus.

Selvom den hæsblæsende kærlighed er fantastisk, så vil sangerne minde folk om, at det ikke altid behøver at gå så hurtigt i privatlivet. Og der er ingen grund til at frygte, at det bliver hverdag.  

- Der er mange, der ikke har tålmodighed til, at tingene også går langsomt en gang imellem, og at det ikke bare er hed kærlighed hele tiden. Folk er meget hurtige til at komme ud af vagten, når tingene ikke er vildt underholdende, men de snyder bare sig selv, siger Nanna Øland Fabricius, der er kendt under kunstnernavnet Oh Land, til Ritzau Fokus.

Selvom der er fart på karrieren for de to kunstnere, så er de meget bevidste om at sætte tid af til deres partner. I juni friede Turboweekend-forsangeren Silas Bjerregaard til sin kæreste, den tidligere balletdanser og tv-værtinde Cecilie Lassen, under en rejse på Ibiza.

- Det er en langtidsinvestering. Vi lover hinanden, at vi skal have en masse fede oplevelser fordelt ud over de næste 50 år. De behøver ikke alle sammen komme lige nu, og vi behøver ikke at tage en tur i Tivoli hver weekend. Nogle gange er det bare søndag og steneren. Og det er okay, siger Silas Bjerregaard.

"White Nights"-sangerinden kan også nikke genkendende til sangens budskab. Tidligere sprang hun ofte direkte ud i et forhold uden at vide, hvor hun var på vej hen. Det hele skulle gå hurtigt og være impulsivt. Det ændrede sig, da hun mødte billedkunstneren Eske Kath, som hun snart har været gift med i to år.

- Det var ikke før, jeg mødte Eske, at jeg forstod, at stilhed man være meget mere interessant. Når vi begge har gang i så meget med vores arbejde og har så stor en passion for det, vi laver, så er det fedt, at man bare kan slappe af og nyde hinanden og stilheden, når man kommer hjem, siger Oh Land.

- Alle jeg kender har så travlt med at få styr på tingene. Eske og jeg flyder bare lidt rundt og tager tingene stille og roligt. Vi bor eksempelvis stadig til leje, men det har virket indtil nu, tilføjer hun.

Turboweekend og Oh Land kan for første gang opleves optræde sammen på Grøn Koncert-scenen i otte byer rundt i det danske sommerland. Turnéen starter i Kolding den 16. juli, hvor koncertgæsterne kan se frem til at høre den nye single.

/ritzau/FOKUS