Ohio-bortfører skal dø i fængslet

Det står klart, efter han fredag har accepteret tilbuddet fra anklagemyndigheden i Ohio om at slippe for dødsstraf og ordinær rettergang mod at acceptere en dom på livsvarigt fængsel plus 1.000 år uden mulighed for prøveløsladelse.

Sagen, hvor den 53-årige Ariel Castro står tiltalt for at have holdt tre kvinder fanget mellem ni og 11 år, blev en af de mere opsigtsvækkende bortførelsessager i amerikansk historie, da kvinderne 6. maj undslap deres fangenskab i kælderen under Castros hus i Cleveland.

Kvinderne har efterfølgende stået frem og fortalt om de skader på både sjæl og legeme, de mange år som fanger har givet dem.

»Jeg vil ikke opsluges af had. Vi er blevet såret af folk, men vi må fæstne vores lid til Gud som dommer. Vi må være positive. Jeg kigger fremad mod mit nye liv,« lød det fra en af de tre kvinder, Michelle Knight, da hun trådte frem i en YouTube-video tidligere på måneden.

Sagen mod Ariel Castro består ifølge Reuters af 977 anklagepunkter, herunder bortførelser og gentagne voldtægter. Han er også anklaget for at have tvunget en af kvinderne til at abortere.

Da politiet fik adgang til kælderen, fandt man en også en seksårig pige, som ifølge DNA-prøver er født af den ene kvinde og har Ariel Castro som far.

I forbindelse med forhandlingen spurgte dommeren, om Castro var klar over, at han aldrig ville blive en fri mand.

»Jeg er klar over det. Jeg vidste godt, at jeg ville blive anklaget for så mange forbrydelser som muligt,« lød svaret fra Ariel Castro.

Aftalen, hvor Castro accepterer en livstidsdom uden yderligere retsmøder, er blevet til for at skåne de tre kvinder mod at skulle vidne imod og se deres fangevogter.

Dagens Gossip