OK-forhandlinger på finansområdet er brudt sammen

Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har tirsdag morgen afbrudt forhandlingerne om en ny overenskomst, som omfatter cirka 50.000 ansatte.

Finansforbundet ønsker i stedet, at forhandlingerne fortsætter senere i Forligsinstitutionen, oplyser FA's administrerende direktør, Mariane Dissing, i en pressemeddelelse.

Hun er skuffet over sammenbruddet og opfordrer Finansforbundet til at komme tilbage til forhandlingsbordet.

- Det er vores opfattelse, at forhandlingsmulighederne ikke er udtømt, siger hun.

- Der er en lang og god tradition på det danske arbejdsmarked for, at parterne aftaler deres løn- og arbejdsforhold, og det er ærgerligt, at Finansforbundet afskriver sig muligheden for selv at forhandle løn for deres medlemmer, tilføjer hun.

Sammenbruddet i forhandlingerne blev en realitet, da Finansforbundet i morges afleverede første strejkevarsel, som indebærer, at en strejke på pengeinstitut- og realkreditområdet kan begynde 1. april, hvis parterne ikke bliver enige forinden.

Før en konflikt kan blive en realitet, skal der dog også afleveres endnu en strejkevarsel. Sidste frist for at aflevere det afgørende varsel er 24. marts.

- Vi skylder både medarbejdere og virksomhederne at nå en ansvarlig aftale med en afdæmpet omkostningsudvikling for den kommende periode. Overenskomsten udløber først til april, og der er god tid til at nå et resultat, lyder det fra Mariane Dissing.

Overenskomsten på finansområdet omfatter cirka 50.000 ansatte i banker, sparekasser, realkreditinstitutter og it-virksomheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip