Okkulte fund: Satanmønter gemt i danske kirker

Skrevet af admin

19/10/2013

Dagens topnyheder

Et stort antal mønter med djævlemotiver og ord såsom "Lucifer", "satankult" og "helvede" er de seneste 40 år blevet fundet rundt omkring i danske kirker og museer, skriver Politiken.

Antallet af de såkaldte satanmønter er aldrig blevet dokumenteret, men det drejer sig ifølge avisen i hvert fald om omkring 370. De er dukket op forskellige steder - ofte snedigt gemt under montrer, bag paneler og i sprækker, lyder det.

Der er også fundet breve, fotografier og okkulte genstande.

I Københavns domkirke, Vor Frue Kirke, var der kilet en satanmønt ind under Thorvaldsen-statuen "Dåbens Engel". Mønten blev fundet, da man flyttede statuen i 2004 i forbindelse med kronprinsparrets bryllup.

- Om den, der har lagt mønten, har villet omgøre dåben i dåbsfadet, eller hvad det var for en forestilling eller sort teologi, der lå bag, det ved vi selvfølgelig ikke, fortæller menighedsrådsformand Karsten Fledelius til Politiken.

Han fortæller, at man også fandt et halvt hundrede satanmønter, da man reparerede gulvet i 1995.

Ifølge Karsten Fledelius vakte det okkulte møntfund ængstelse i menighedsrådet, hvor nogle blev bange for, at det var en del af en "satanisk offensiv", lyder det.

Trine Neble, kongelig bygningsinspektør og arkitekt, har fundet satanmønter i Christiansborg Slotskirke, Marmorkirken og Vartov Kirke. Fundene er sket i forbindelse med restaureringsarbejde.

- Jeg kan huske, at jeg tænkte: De går jo efter de mest hellige steder. For at ramme kirkegængerne. Jeg har haft mønten fra slotskirken i min skuffe, men jeg brød mig faktisk ikke om at have den liggende, siger hun til Politiken.

Ingen har endnu fundet ud af, hvor mønterne stammer fra, men Politiken skriver, at de fundne mønter refererer til en uopklaret sag fra Anholt i 1973, hvor beboerne fandt 13 okkulte offersteder på den del af øen, som går under navnet Ørkenen.

/ritzau/