Okore og Aston Villa skuffer mod 4. divisionshold

09/01/2016

Den forfærdelige sæson fortsætter for den engelske fodboldklub Aston Villa, der heller ikke i lørdagens tredjerundekamp i FA Cuppen kunne spille sig til en opmuntring.

På udebane mod Wycombe fra den fjerdebedste række måtte Premier League-bundproppen nøjes med 1-1, og dermed er Aston Villa uden sejr i 16 kampe på stribe.

Et Villa-mandskab uden tro på sig selv var kommet på hårdt arbejde på Adams Park, og Wycombes energi og gåpåmod var nok til at sikre en lukrativ omkamp på Aston Villas bane.

Den danske landsholdsspiller Jores Okore havde fået plads i Aston Villas midterforsvar ved siden af Ciaran Clark, mens kaptajn Micah Richards var blevet sendt ud som højreforsvarer.

Men den nye forsvarsformation betød ingen særlig forbedring i spillet for det kriseramte hold.

Aston Villa-spillerne er ikke overraskende blottet for selvtillid, og det var svært at se, at der var tre divisioners forskel på de to hold.

Efter spil og chancer var det dog i orden, at Aston Villa kunne gå til pausen med en smal føring, som kaptajn Richards gav sit hold midtvejs i første halvleg.

Carles Gil spillede bolden frem til højrebacken, som sendte den i nettet med et tørt skråskud.

Men det er betegnende for Aston Villas aktuelle tilstand, at pauseføringen ikke gav spillerne nogen særlig sikkerhed.

Wycombe kom blæsende ud til anden halvleg med al den fysik og det direkte spil, man normalt forbinder med den fjerdebedste engelske række, og det viste sig snart at være et effektivt middel mod Okore og hans kumpaner.

Der var således kun spillet tre minutter efter sidebyttet, før Ashley Westwood klodset begik straffespark, og så kunne Joe Jacobson sende kuglen i kassen fra 11-meter-pletten.

Wycombes opblomstring visnede dog, som tiden gik, fordi det tydeligvis begyndte at knibe med kræfterne mod slutningen.

Rudy Gestede var tæt på at sikre gæsterne sejren. Men hans forsøg ramte overliggeren, og dermed må de to hold ud i en omkamp på Villa Park for at finde ud af, hvem der skal videre til fjerde runde.