Oktoberstormen blev dyr for Kolding Kommune

Stormen den 28. oktober, som på et tidspunkt udviklede sig til en orkan, lagde bogstavelig talt Kolding kommune ned med blandt andet mange væltede træer. Siden har Kommunens Driftsafdeling været i gennem et stort, omfattende oprydningsarbejde.

De sidste fire uger har der været fast arbejde for 15 til 20 medarbejdere, som alle har ryddet op efter stormen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Trafiksikkerhed i højsædet

Alle kommunens veje er gennemgået fra de store hovedveje til den allermindste grusvej. Det har det været nødvendigt at feje alle veje, fordi de har været dækket af blade og mindre grene/stumper af grene, som har gjort vejene mindre sikre at færdes på. Der har også været opgaver for andre forvaltninger.

Der er eksempelvis børne- og skoleinstitutioner, som har haft væltede træer og lignende, som har krævet oprydning.

Flis som ukrudtsbekæmper

Oprydningsarbejdet har genereret rigtigt meget træ som dels er samlet sammen til brændeproduktion i Drifts aktiveringsprojekt for kontanthjælpsmodtagere. Dels er træet samlet på en central plads, hvor det bliver flishugget.

Træfliset bliver genbrugt som en miljøvenlig 'ukrudtsbekæmper' i plantebede rundt omkring i Kolding Kommune.

Dyr storm

Selv om oprydningsarbejderne stort set er tilendebragt, dukker der stadigvæk lidt op hist og pist og det vel der nok gøre nogen tid endnu, fortæller leder af Driftsafdelingen, Henrik Sandager Nissen, som også kan fortælle at en storm af den kaliber, som ramte Kolding og resten af det sydlige Danmark er en dyr affære.

- For Kolding Kommune har stormen alene i oprydningsomkostninger betydet en ekstra udgift på op imod 750.000 kroner, fortæller Henrik Sandager Nissen.

En usædvanlig og lang dag

Mens de sidste fire ugers tid har budt på ekstra arbejde for Driftsafdelingens medarbejdere, var også selve dagen, hvor stormen rasede meget speciel for de ansatte. Den 28. oktober begyndte som en ganske almindelig efterårsdag, men endte meget usædvanligt for en del af Driftsafdelingens medarbejdere.

Da stormen midt på eftermiddagen blev til orkan, begyndte de første meldinger om væltede træer over kommunale veje at komme ind. Driftsafdelingen indkaldte derfor omkring 10 medarbejdere.

Omkring klokken 16 var stormen tiltaget til et gennemsnit over 28,5 meter/sek., hvilket ifølge Beredskabet er Trin 4, det højeste beredskabstrin i en krisesituation.

Driftsafdelingens medarbejdere var på det tidspunkt spredt ud over hele Kolding Kommune, hvor opgaven var at holde hovedfærdselsårene i kommunen åbne for trafik.

Stormen faldt hurtigt i styrke og omkring klokken 22 kunne Driftsafdelingen sende personalet hjem igen, alle større veje var da igen farbare.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip