OL-atleter vil have kollektiv dopingstraf ophævet

Rene sportsfolk bør ikke udelukkes fra at konkurrere blot fordi deres landsmænd har dummet sig.

Det mener foreningen af OL-atleter, The World Olympians Association (WOA).

Foreningen, som blev etableret af Den Internationale Olympiske Komité, IOC, i 1994, for at skabe et talerør for sportsfolk, som har deltaget ved OL, skriver på sin hjemmeside, at en kollektiv udelukkelse af en hel nations sportsfolk, er uretfærdig.

- Vi mener, at det er uretfærdigt at udelukke rene sportsfolk og, at sporten og dens fans i sidste ende kommer til at betale prisen, fordi de går glip af muligheden for at se deres rene helte konkurrere på højeste niveau, siger foreningens præsident Joel Bouzou ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Rene atleters individuelle rettigheder bør også respekteres, lige som deres ret til at træne og konkurrere i den sport, de elsker, siger han videre på foreningens hjemmeside.

Joel Bouzou, som selv har deltaget i OL fem gange i moderne femkamp, nævner ikke specifikt Rusland.

Men reaktionen fra WOA kommer efter, at Det Internationale Atletikforbund efter pres fra Wada og IOC, har udelukket russisk atletik fra internationale konkurrencer.

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) offentliggjorde for kort tid siden en liste med kriterier, det russiske atletikforbund skal opfylde for at kunne komme tilbage, så landets atletikfolk kan deltage ved indendørs-VM i USA til marts og til OL i Rio til sommer.

WOA anerkender, at sportsfolk, ledere og læger, som snyder skal kunne straffes.

Men præsident Joel Bouzou foreslår, at sportsfolk, som kommer fra udelukkede lande, men selv har et blankt dopingregister, skal kunne gennemgå ekstra undersøgelser og derigennem få lov til at konkurrere.

Det kommende OL i Rio foregår i august 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip