OL-chef forsvarer fanebærer: Wozniacki er den største

Den danske Chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt, forsvarer valget af Caroline Wozniacki som fanebærer ved OL i Rio senere på året. Et valg, der har været udsat for kritik.

- Valget faldt på Caroline, fordi hun er en international repræsentant for Danmark. Hun er det største danske sportsnavn nogensinde. Vi synes, hun matcher de ambitioner, vi har for Danmark i 2016, siger Rodtwitt til Ekstra Bladet.

Riffelskytten Stine Nielsen, der bar den danske fane ved European Games i Baku sidste år, ytrede tidligere torsdag, at hun mente, at valget burde falde på en atlet, der tidligere har vundet OL-medalje.

Rodtwitt respekterer skyttens holdning, og pointerer, at mange danske atleter har gjort sig fortjent til rollen som fanebærer.

- Jeg vil blot anerkende, at der på Danmarks kommende OL-hold heldigvis er en lang række fantastiske atleter, der gør det enestående.

- Kunne vi, havde vi valgt 10 fanebærere, men vi har valgt Caroline. Det er ikke en underkendelse af de andre, men anerkendelse af Caroline, siger han.

Også Team Danmark-direktør Lone Hansen bakker valget af Wozniacki op, og kalder det "et godt valg".

- Hun er en fremragende ambassadør for Danmark i sit internationale virke, og hun har altid en virkelig positiv indstilling til at være en del af OL-setuppet og at omgås de andre danske atleter, siger Lone Hansen, siger Lone Hansen til DR.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip