OL-drøm hænger i laser for forsvarsløse håndboldkvinder

18/03/2016

Der er lang vej til Rio de Janeiro, og det danske kvindelandshold i håndbold er kommet et stort skridt længere væk fra OL i den brasilianske storby.

Danmark tabte den første OL-kvalifikationskamp med 25-32 til Rumænien efter en bedrøvelig indsats, der bekræftede de bange anelser, de mange afbud og de seneste nederlag havde skabt på forhånd.

I en pulje, hvor målscoren kan blive afgørende til sidst, er det store nederlag en solid streg i regningen, der kun kan viskes ud ved at vinde endnu større over Montenegro lørdag aften.

Men det kan blive mere end svært bare at vinde over montenegrinerne, for premierekampen har næppe givet de danske spillere meget selvtillid med hjem til hotelværelserne i det vestlige Aarhus.

Det aarhusianske håndboldpublikum havde tilsyneladende lugtet lunten og lod omkring en tredjedel af sæderne i Ceres Arena stå tomme til stor skuffelse for arrangørerne i Dansk Håndbold Forbund, der i det hele taget havde en trist aften.

Sammen med de tilskuere, der dukkede op, kunne de hurtigt konstatere, at det danske landshold i sin nuværende forfatning er en halv klasse dårligere end det rumænske.

Uden stærke forsvarsspillere som Line Jørgensen, Stine Bodholt og Maria Fisker havde danskerne enorme defensive problemer, og det var ikke blot verdensklassespilleren Cristina Neagu, der ikke var snor i.

Rumænerne havde alt for let ved at komme igennem den hullede forsvarsmur, og det gjorde opgaven umulig for målvogterne Rikke Poulsen og Sandra Toft, der helt usædvanligt kun blev noteret for tre redninger tilsammen i første halvleg.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde travlt på bænken. Han skiftede allerede i første halvleg målvogter to gange og måtte tage timeout efter blot ti minutters spil for at råbe liv i sine folk.

Stine Jørgensen blev droppet som playmaker, og Kristina Kristiansen fik sat mere fart i offensiven, der generelt var noget bedre kørende end defensiven.

Jørgensen, der formentlig var Danmarks bedste kort ved VM for tre måneder siden, virkede slidt og uden sædvanlig power, og FCM-profilen måtte finde sig i lange perioder på udskiftningsbænken.

19 rumænske mål i de første 30 minutter var naturligvis alt for mange, og det blev ikke afgørende bedre i anden halvleg.

Derfor kom Danmark aldrig i nærheden af point, og de rumænske tilskuere i hallens ene hjørne havde en prægtig aften med bulder og brag fra de medbragte trommer.

Nu har danskerne mindre end 24 timer til rejse sig til kampen mod Montenegro, hvor de har kniven helt inde ved struben. Et nyt nederlag lørdag vil betyde farvel til drømmen om OL i Rio de Janeiro.