OL-drømme skal sikre endnu et stort dansk golfår

Skrevet af admin

28/01/2016

Mest læste i dag

For første gang i 100 år er golf tilbage på OL-programmet i Rio de Janeiro til sommer, og drømmen om OL-deltagelse skal være med til at give dansk golf endnu et stort år.

Det er i hvert fald håbet hos Dansk Golf Union (DGU), hvor man gerne ser præstationen med fire Europa Tour-sejre fra jubelåret 2015 gentaget.

- Vi er jo et lille land, så at kunne tage fire sejre på et år er ret flot. Kan vi gentage det, så vil jeg sige, at det er en flot succes i et OL-år, siger eliteansvarlig i DGU, Claus Mølholm.

Og han tror på, at netop kampen om OL-pladserne kan være med til at sikre det.

- Nu går vi jo ind i sådan et opløb frem til OL-udtagelsen (11. juli), så det skulle ikke undre mig, om vi fik en sejr mere inden hos både herrerne og damerne. Det er da mit forsigtige bud, lyder det fra Claus Mølholm.

Danmark har både fem herrer og fem damer, som har klaret OL-kravet, men det er kun de to bedste af hvert køn, som kommer med til OL.

Det bliver afgjort ud fra verdensranglisten, og 11. juli bliver de to højst placerede herrer og damer udtaget til OL. Det bliver der kamp om.

- Stort set alle vores spillere har jo udtalt, at de rigtig gerne vil kvalificere sig til OL, og det kræver nogle topresultater, for folk ligger højt på ranglisterne. Vi har jo spillere, som kan vinde på både herre- og damesiden, siger Claus Mølholm.

- De vil selvfølgelig gerne vinde turneringer hele tiden, men nu er det et OL-år, og man skal holde sig til, hvis man vil være blandt de to bedste herrer eller to bedste damer. Det ved de godt alle sammen.

Lige nu ligger Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Nicole Broch Larsen og Emily Kristine Pedersen til at snuppe OL-billetterne, men flere står på spring til at udnytte ethvert lille formdyk hos de fire.

Herrerne er gået i gang med European Tour-sæsonen, mens kvinderne først starter sæsonen på Ladies European Tour i midten af februar.

/ritzau/