OL-farvel sender ikke landsholdsveteran på pension

Skrevet af admin

18/03/2016

Dagens topnyheder

Når det danske kvindelandshold i håndbold i weekenden spiller om OL-kvalifikation, kan det være sidste chance for flere af spillerne for at komme med til et OL.

Skulle Danmark ikke kvalificere sig til OL i Brasilien til sommer, kan man derfor gisne om et farvel til det danske landshold fra flere af de rutinerede kræfter.

Men de tanker har en af holdets ældste spillere Ann Grete Nørgaard ikke gjort sig. Trods sine 32 år er venstrefløjen ikke klar til at smide landsholdstrøjen, selv om OL-billetten glipper.

- Jeg spiller på landsholdet, så længe jeg spiller på klubholdet og Klavs (Bruun Jørgensen, red.) kan bruge mig. Det afhænger ikke af, om vi kvalificerer os til OL eller ej.

- Jeg brænder for at spille i den rød-hvide trøje, og det er uanset, om vi kvalificerer os, siger hun.

Ann Grete Nørgaard fik debut på det danske landshold i 2007 og har siden 2010 spillet med i alle slutrunder.

Hun lægger ikke skjul på, at hun har et stort ønske om at få endnu et OL med i bagagen for det danske landshold.

- Det vil være rigtig stort at komme med. Jeg synes, OL er det største, man kan deltage i som eliteidrætsudøver. Det er en helt speciel stemning, der er under et OL.

- Jeg var heldigvis med i London, men der havde vi et rigtigt ærgerligt sportsligt resultat, så det vil jeg sindssygt gerne til Rio og revanchere det, siger Ann Grete Nørgaard.

Danmark møder fredag Rumænien i den første af tre OL-kvalifikationskampe. Lørdag venter Montenegro, mens den sidste kamp spilles søndag mod Uruguay. De to bedste hold i puljen kommer med til OL i Brasilien til sommer.

/ritzau/