OL flytter Danmark Rundt til lige efter Touren i 2016

Næste års OL i Brasilien afvikles fra 5. til 21. august, og det har givet problemer for Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt, der normalt køres i den periode. Nu er problemet løst.

- I første omgang var planen at afvikle Post Danmark Rundt efter de olympiske lege, men nu er det i samarbejde med Den Internationale Cykelunion (UCI) lykkes at få terminen fra onsdag den 27. til søndag den 31. juli.

- Altså lige efter afviklingen af Tour de France og med finale seks dage før landevejsløbet ved OL, hedder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union (DCU).

Løbsdirektør Jesper Worre jubler over den nye termin - midt mellem verdens største cykelløb - og verdens største sportsbegivenhed.

- Denne løsning er noget nær optimal for os. Vi ligger lige efter Tour de France og vil fungere perfekt som sidste forberedelsesløb op til OL i Rio.

- Eksempelvis har det danske landevejshold planlagt at rejse mandagen efter, at vi slutter søndag 31. juli på Frederiksberg.

- Derfor er jeg også overbevist om, at vi kommer til at præsentere et verdensklassefelt på de danske landevej om godt ti måneder, siger Jesper Worre i pressemeddelelsen.

Post Danmark Rundt 2016 bliver udgave nr. 26.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip