OL flytter Danmark Rundt til lige efter Touren i 2016

Skrevet af admin

25/09/2015

Dagens topnyheder

Næste års OL i Brasilien afvikles fra 5. til 21. august, og det har givet problemer for Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt, der normalt køres i den periode. Nu er problemet løst.

- I første omgang var planen at afvikle Post Danmark Rundt efter de olympiske lege, men nu er det i samarbejde med Den Internationale Cykelunion (UCI) lykkes at få terminen fra onsdag den 27. til søndag den 31. juli.

- Altså lige efter afviklingen af Tour de France og med finale seks dage før landevejsløbet ved OL, hedder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union (DCU).

Løbsdirektør Jesper Worre jubler over den nye termin - midt mellem verdens største cykelløb - og verdens største sportsbegivenhed.

- Denne løsning er noget nær optimal for os. Vi ligger lige efter Tour de France og vil fungere perfekt som sidste forberedelsesløb op til OL i Rio.

- Eksempelvis har det danske landevejshold planlagt at rejse mandagen efter, at vi slutter søndag 31. juli på Frederiksberg.

- Derfor er jeg også overbevist om, at vi kommer til at præsentere et verdensklassefelt på de danske landevej om godt ti måneder, siger Jesper Worre i pressemeddelelsen.

Post Danmark Rundt 2016 bliver udgave nr. 26.

/ritzau/