OL-guldhåbet René Holten får klø af rivalen

René Holten Poulsen er på forhånd det måske bedste danske bud på en OL-guldmedalje i august i Rio.

Men Danmarks bedste kajakroer fik fredag en tysk huskepille af konkurrenten Max Hoff, der i sikker stil besejrede danskeren i semifinalen ved World Cuppen i tjekkiske Racice.

Mere end to sekunder vandt tyskeren med på kongedistancen - 1000 meter, hvor René Holten Poulsen er forsvarende verdensmester.

- Selv om René er i rigtig god form, så var han nok lidt mærket af, at han tidligere på dagen også var ude i indledende i toerkajakken. Men når det er sagt, så er han i den World Cup-finale, som vi forventede af ham.

- Det var ikke planen, at Hoff skulle føre fra start til mål. Nu må vi evaluere semifinalen og se, om vi skal ændre på vores strategi og raceplan til finalen, siger Dansk Kano & Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, i en pressemeddelelse.

For en uge siden udraderede danskeren ellers Hoff og alle øvrige konkurrenter ved World Cuppen i Duisburg, men fredag måtte den regerende danske verdensmester altså se sig slået klart.

Danskeren er dog i sikker stil klar til finalen lørdag middag.

Det er han til gengæld ikke i 1000 meter toerkajak.

Undervejs i semifinalen kunne han sammen med klubkammerat Nils Boe se, at det næppe kunne blive til en plads i A-finalen, og derfor valgte duoen bevidst at slutte sidst, så der ikke skulle bruges unødige kræfter på en B-finale.

Klar til A-finale lørdag i 1000 meter enerkajak er også Maja Rosenkrands Irgens fra Sorø, der vandt sin semifinale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip