OL-program ændres for amerikansk atletikdronning

Skrevet af admin

17/01/2016

Mest læste i dag

Den 30-årige amerikanske sprinter Allyson Felix er en af de mest vindende kvindelige atleter i atletikkens historie, og den slags kvinder gør man gerne lidt ekstra for.

På opfordring fra det amerikanske atletikforbund, USA Track & Field, har Det Internationale Atletikforbund (IAAF) derfor ændret lidt i atletikprogrammet til OL i Rio de Janeiro til sommer for at lade Allyson Felix forfølge sin drøm om dobbelt guldjagt.

- Sådan en bedrift vil løfte niveauet ved OL, og som forbund skylder vi hende og sporten som helhed at lave den forespørgsel, lød det fra USA Track & Field ifølge Reuters.

Felix vil vinde guld på både 200-meter og 400-meter i Rio, men det forhindrede det tidligere program, da der kun var 75 minutter mellem indledende heat i 200-meter og finalen på 400-meter.

Det er nu ændret, så Allyson Felix, og andre der eventuelt vil jagte samme mål, har godt 13 timer mellem de to løb.

Det har IAAF besluttet, hvilket både Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og OL-arrangørerne har godkendt.

- Jeg er glad. Hun har ønsket at lave denne "double", og programændringen giver hende bedre muligheder for at vinde flere medaljer til USA, siger Bob Kersee, Allyson Felix' træner, til Reuters.

Allyson Felix ligger inde med fire OL-guldmedaljer i forvejen. I 2008 i Beijing vandt hun guld med USA på 4x400 meter stafet, mens hun i 2012 i London vandt guld individuelt på 200-meter samt guld med USA på 4x100 meter stafet og 4x400 meter stafet.

Hun har desuden også to OL-sølvmedaljer samt ni VM-guldmedaljer, hvoraf den første blev vundet tilbage i 2005.

/ritzau/