OL-stjerne hyldes for sin amning

Skrevet af Sol Stoffregen

25/07/2014

Dagens topnyheder

Et af Sveriges OL-håb, den 36-årige svømmer Therese Alshammer, er blevet endnu mere populær, efter hun er kommet på forsiden af et kvindemagasin, hvor hun ammer sin lille søn.

Det skriver aftonbladet.se.

Læs også: Usædvanlig ammeteknik: Yoga-mor står på hovedet og ammer

Therese Alshammer har midt i den hårde træning frem mod OL i Rio i 2016 og rollen som mor fundet tid til at stille op til et interview med magasinet "Amningsnytt", hvor hun optræder på forsiden med badedragten trukket til side, mens sønnike tager en tår brystmælk i svømmehallen.

I magasinet fortæller svømmeren om, hvordan hun kombiner amning med benhård træning. Og det er noget, der vækker glæde hos svenske ammeforskere.

Læs også: Ammende mor udsat for grov behandling på cafe: - Du er en luder

- Det er meget positivt, at hun går ud og deler sin erfaringer, siger ammeforsker ved Højskolen Skövde, Elisabeth Kylberg til Aftonposten. 

Selv siger Therese Alshammer, at det falder hende naturligt at amme uanset hvor meget hun træner.

Læs også: Ny forskning: Modermælk er ikke nok for babyer 

- Jeg har altid været villig til at arbejde hårdt for amning, og det vil jeg også blive ved med. Jeg har tålmodighed og ingenting, som er værd at gøre, er nemt. Det er jeg vant til , forklarer OL-svømmeren til Amningsnytt og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at amning påvirker negativt, og jeg håber, at jeg ikke behøver at vælge mellem amning og svømning.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

I en tid hvor mødre kan have svært ved at få arbejde og privatliv til at gå op i en højere enhed roser Elisabeth Kylberg den 36-årige svømmer for sin indsats.

- Det er fantastisk, at hun kan være et positivt eksempel og et forbillede på, at det er muligt at være mor og kombinere det med en elitekarriere. Det har man stort set ikke talt om før i denne sport, siger ammeforskeren.

Therese Alshammer, som er specialist i korte distancer i freestyle og butterfly, har vundet tre olympiske medaljer, 25 verdensmestermedaljer og 43 europamestermedaljer gennem årene.