OL-tyve stjæler mobiler og sengetøj fra danske atleter

Det danske OL-hold i Rio har været udsat for tyverier i den olympiske by.

Der er blandt andet blevet stjålet en iPad og sengetøj, oplyser Danmarks chef de mission i Rio, Morten Rodtwitt, i en pressemeddelelse.

- I den danske lejr har vi mistet en iPad, en mobiloplader og noget sengelinned i de uger, vi har været her, men så er det heller ikke værre. Ingen atleter har, som jeg er orienteret, mistet noget, og vi føler os helt trygge i OL-byen.

Han giver sit bud, på hvorfor tyverierne er sket:

- På grund af de mange håndværkere, der var kaldt ind i sidste øjeblik, har der været et rend af mennesker, og derfor har vi i de første to uger gjort en dyd ud af at låse dørene til værelserne og kontorerne, når vi forlader dem, siger han og understreger:

- Men det gjorde vi også under OL i London og i Beijing, så det er der intet unormalt i.

Morten Rodwitt forventer ikke, at tyverierne får indflydelse på de danske præstationer, og han mener heller ikke, at det er et udtryk for sikkerheden i OL-byen.

- Vi føler os på ingen måde utrygge. Vi holder bare øje med vores ting, og byen er et meget sikkert sted at opholde sig. Der er effektiv ad- og udgangskontrol i byen. Nu skal vi passe på, at en fjer ikke bliver til fem høns, siger han.

OL begynder officielt med åbningsceremonien fredag, men allerede onsdag er der blevet spillet kampe i kvindernes fodboldturnering.

/ritzau/

Dagens Gossip