Ole Birk udfordrer Folketingets mænd: Træk forhuden tilbage i 24 timer!

Den noget usædvanlige måde at diskutere politik på skal sætte fokus på omskæring af drengebørn, som Ole Birk Olesen er imod.

- Normalt beskæftiger jer mig især med finans- og skattepolitik. Det er jeg ordfører for. Men som far til to drenge går det mig på, at tusinder af drengebørn hvert år udsættes for et unødvendigt og smertefuldt indgreb, som gør deres sexliv dårligere, når de bliver voksne, fordi de mister noget af den følsomhed, som forhuden er til for at beskytte, skriver politikeren på Facebook.

Læs også: Læger: Omskæring af drenge er lemlæstelse

- Hvis du virkelig mener, at det skal være tilladt at skære forhuden af 1.000-2.000 små drenge hvert år, så er det mindste, du kan gøre, at opleve bare én dag som omskåret. Min udfordring lyder: Én dag skal du stå op om morgenen og trække din forhud tilbage. De næste 24 timer skal du gå rundt med tilbagetrukket forhud i dine underbukser. Nej, det vil ikke være behageligt. Hovedet på din penis, som sidder inde bag forhuden, er meget følsomt. Det er derfor, naturen har skabt dig med en forhud. For at beskytte den følsomhed, lyder udfordringen.

Læs også: Sex & Samfund: Politikerne bør forbyde drengeomskæring

Af Folketinget 179 medlemmer, er 111 mænd. Hvor mange af dem, der er omskåret vides ikke.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bliver mellem 1000 og 2000 drengebørn omskåret i Danmark hvert år.

Omskæring er typisk indenfor jødedommen, islam og i nogle afrikanske og australske kulturer. Andre bliver omskåret af medicinske grunde, f.eks. på grund af forhudsforsnævring.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip