Ole Sohn er »hjertelig velkommen« i Venstre

Det er noget af en politisk rejse, men den kan blive en realitet, hvis forhenværende erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) takker ja til en invitation fra Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V).

Invitationen til den tidligere DKP-formand om at blive medlem af Venstre kommer i kølvandet på hans udmelding om, at venstrefløjen skal arbejde for en mindre offentlig sektor samt færre skatter og afgifter.

»Hvis den linje, som Ole Sohn præsenterer i dag, er en, som han vil forfølge på alle områder, så skal han være hjertelig velkommen i Venstre,« siger Kristian Jensen.

Det er dog først og fremmest på det finanspolitiske område, at Ole Sohn ifølge Kristian Jensen læner sig op af den politik, som Venstre har ført igennem længere tid, blandt andet hans budskab om nulvækst i den offentlige sektor.

»Jeg synes, det er meget positivt, at Ole Sohn erkender, at den linje, som Venstre har lagt, er den linje, som bedst sikrer velfærd på lang sigt. Vi har kun råd til velfærd, hvis der er arbejdspladser og konkurrencedygtige virksomheder. Derfor skal den offentlige sektor drives mere effektivt i fremtiden, så vi har råd til velfærdssamfundet,« siger Kristian Jensen.

Derudover skal den såkaldte NOx-afgift og andre skatter og afgifter sænkes igen, mener V-gruppeformanden, der følger op på Ole Sohns udmelding i Jyllands-Posten, hvor han er citeret for at sige, at vi i Danmark dybest set er gået for langt med skatter og afgifter.

Finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) understreger over for avisen, at Ole Sohns udtalelser ikke harmonerer med SFs politiske linje.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip