Ole Sohn: Jeg vil gøre arbejdet færdigt

Ole Sohn vil fortsætte arbejdet med det regeringsgrundlag, han var med til at forfatte.

Det siger den tidligere erhvervs- og vækstminister, efter at det tirsdag er kommet frem, at han forlader SF for at blive medlem af Socialdemokraterne.

- Jeg har funderet over situationen de seneste dage, og jeg er kommet frem til den konklusion, at jeg ikke kan følge SF's nye kurs, siger Ole Sohn.

- Et flertal i partiet har besluttet, at vi ikke skal være med i regeringen. Jeg synes, at vi skulle være blevet, og det tager jeg konsekvensen af, siger den tidligere minister, der kalder begivenhederne i sidste uge "aldeles pinlige".

Torsdag gik Annette Vilhelmsen (SF) af som formand, og partiet meldte sig ud af regeringen, efter at en række partimedlemmer havde trukket sig fra deres poster på grund af intern splid.

- Når jeg melder mig ind i Socialdemokraterne, er det fordi, at jeg her får mulighed for at videreudvikle arbejdet med realiseringen af det regeringsgrundlag, som jeg har været med til at udvikle, siger han.

Spørgsmål: Føler du dig som socialdemokrat?

- Jeg ser det som en logisk konsekvens af, at SF skifter kurs, at jeg fastholder, at det tilsagn jeg har givet omkring regeringsgrundlaget, at det vil jeg følge til vejs ende, siger han.

Allerede i torsdags mente TV2 News at vide, at Ole Sohn var på vej til at melde sig ind hos Socialdemokraterne. Dengang afviste Ole Sohn selv, at det var tilfældet.

- Nogle kan være impulsive og gøre ting i affekt, andre kan vælge at tænke sig om, og det sidste har jeg gjort, siger han.

Også tidligere sundhedsminister Astrid Krag har den seneste uge sagt farvel til SF og goddag til Socialdemokraterne. Tidligere miljøminister Ida Auken har meldt sig ind hos De Radikale.

/ritzau/

Dagens Gossip