Oleg Tinkov: F*** jeres dopingspørgsmål

Hvis ikke du allerede kender Oleg Tinkov, så kommer du til det nu. Den russiske milliadær rullede sig nok engang ud, da han efter præsentationen af købet af Bjarne Riis’ cykelhold stillede op til spørgsmål fra den skrivende presse.

Lige inden da, nåede han at tage et billede af holdets nye logo. "Team Tinkoff Sport", stod der, og imens han uploadede billedet til Twitter fra sin telefon, tog han imod de første spørgsmål fra pressen. Han talte høj, grinte engang imellem, og til sidst blev han rasende. Vi begynder ved det sidste.

Oleg Tinkov gider ikke dopingspørgsmål, og han forstår ikke, hvorfor specielt dansk presse er interesseret i at stille ham spørgsmål vedrørende dopingpolitik og de anklager, som retter sig mod Bjarne Riis. Anklager som bliver behandlet af Anti Doping Danmark, og som potentielt kan give Bjarne Riis karantæne.

- Fuck jeres dopingspørgsmål, svarede Tinkoff, da han overfor den skrevne presse svarede på spørgsmål om doping, Tyler Hamilton, Twitter-udbrud og fremtiden for Team Tinkoff Sport. Læs herunder at udvalg af de svar, som Oleg Tinkov gav den skrivende presse i London.

Tror ikke på doping

Du siger, at du tror ikke, at der er doping i cykelsporten i dag. Hvorfor tror du ikke det?

- Det er min mening. Jeg kan ikke garantere det, men jeg hører ikke om nogle dopingtilfælde nu. Det sker oftest på små hold og på juniorniveau, hvor man stadig tror, at doping kan give en noget. Men jeg hører ikke om noget i det store felt. Der vil altid være mistanker.

- Jeg har lige været med holdet på Gran Canaria, og der har jeg talt med rytterne. Det er 10 år siden, det hele skete, og jeg tror ikke, at det sker i dag. Jeg er måske naiv, men jeg tror ikke, at der er doping i dag. Du siger, at du vil tage handling, hvis der kommer noget fra Anti Doping Danmark (om Bjarne Riis).

- Hvis der kommer noget, et reelt dokument, så må vi respektere de officielle beslutninger. Lige nu er det rygter og gæt. Der er også forskel på at være ejeren, som betaler regningerne, eller at være sponsor. Sponsorerne er styret af management, og de vil sikre deres røv. Når de hører noget og bliver bange, fordi der kan ske noget, og de ikke får deres bonus, eller chefen vil fyre dem, så trækker de sig ud. Det er hyklerisk. For mig handler det om fakta. Hvis der kommer en afgørelse fra Anti Doping-myndighederne eller fra licenskommissionen, eller hvem det er, så må vi tage handling på det, og så har vi desværre ikke Bjarne mere. Men det er bare snak.

- Glem ikke, at alle de ryttere, som siger noget nu: De vil bare sælge bøger. De vil have jer journalister til at skrive om det, og så vil de have dumme folk til at købe det. Har du læst Tyler Hamiltons bog?

- Hvorfor skulle jeg læse sådan noget lort? Jeg er nævnt i mange bøger. Jeg er meget berømt. Jeg har selv skrevet to bøger, og hvad så? Jeg har ikke så meget tid, men når jeg læser, så læser jeg noget ordentligt. Jeg læser ikke bullshit. Hamiltons siger, at doping var tolereret på Tinkoff Credit Systems?

- Det er bullshit. Det er bare noget, han siger. Han vil sælge sin bog. Jeg har ikke læst den. Du siger, at du vil vente på fakta og på, at Anti Doping Danmark kommer med noget konkret. Så må du allerede have tænkt over, at der kan ske noget?- Jeg har nultolerance overfor doping, så lad os bare stoppe her. Fuck jeres dopingspørgsmål. Jeg er ligeglad med doping. Jeg koncentrerer mig om fakta. Og fakta er, at jeg har ejet et hold i tre år. Det hed først Tinkoff Restaurants og bagefter Tinkoff Credit Systems i to år. Jeg har været sponsor i to år for Team Saxo-Tinkoff. Det er fem år i alt. Der har været nul dopingsager. Nul dopingsager! Der er nultolerance. Jeg vil aldrig acceptere, at en rytter er involveret. Basta. Næste spørgsmål. Der har været seriøst anklager om Bjarne Riis...

- Næste spørgsmål. Ikke flere spørgsmål om doping. Er du dum, eller hvad?

Twitter er bare for sjov

Du har været meget aktiv på Twitter, hvor du har skrevet, at man bør gøre sådan og sådan. Vil du forsætte med det?

- Jeg tror, at journalister tager min Twitter lidt for seriøst. Det er ikke min officielle kommunikation, som jeg kommer med på Twitter. Det er mit alter ego. Jeg laver sjov. Jeg mener, at internettet er til porno, og Twitter er til sjov. I behøver ikke tage det seriøst, for det er ikke min officielle kommunikationsform. Jeg har det sjovt, og jeg nyder det. Det er ikke seriøst. Det er også derfor, jeg har så mange followers.

- Jeg ved godt, at folk ikke er vant til at se en person, som er så åben. Når en mand som mig med 3 milliarder dollars siger sådan noget på Twitter, så siger folk ’wauw. Men når alt kommer til at alt, så er vi alle sammen mennesker, og vi har vores mening, og jeg er ikke genert i forhold til at sige min mening. Det er forskelligt, hvordan holdejere blander sig i det sportslige. Vil du sige, hvad du mener om det sportslige?

- Det får vi at se. Nogle gange vil jeg gøre det, andre gange ikke. Der er ikke noget, der ændrer sig. Nogle gange siger jeg, hvad jeg mener om resultaterne. Det er mit privilegium. Jeg vil ikke kommentere hvert løb, men nogle gange vil jeg gøre det. Synes du, vi er lidt latterlige i Danmark?

- Jeg bliver altid spurgt om doping af dansk presse, og det bliver jeg lidt træt af. Det er ikke et problem, som jeg ser det, så hvorfor skriver I hele tiden om det? Hvorfor skriver I ikke, at der er et fantastisk hold, som man kan være stolt af. Det er et af de stærkeste hold i verden. Der er Team Sky, Team Movistar og nu os. Det er stort, som jeg ser det. Cykelsporten har ændret sig, og der er nye vinde nu.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip