Oleg Tinkov får lov at skabe sig

Det er en fuldstændig tåbelig opførsel, når Oleg Tinkov går ud og sviner Alberto Contador på Twitter, som det skete mandag aften. Men det afholder ikke nødvendigvis Bjarne Riis fra at forlænge med russeren, selvom udbrudene givetvis irriterer Riis.

Sådan lyder vurderingen fra Ole Egeblad, der stod for CSC’s sponsorat, da IT-koncernen var med til at gøre Bjarne Riis’ hold til et af verdens bedste.

Han har i flere omgange siddet til bords hos Riis, når der skulle forhandles nye sponsorater, og han tror godt, at Riis vil forlænge med Tinkov på trods af de vilde tweets. Selvom Tinkovs udskejelser formentlig irriterer Riis, må han samtidig sande, at hans cykelhold ikke kan eksistere uden sponsorer. Derfor kan der også være højere til loftet, så længe der følger en stor pose penge med.

- Jeg tror, Riis siger, at han må tage det sure med det søde. For han skal jo ikke hidse sig særligt meget op, før Tinkov finder et andet sted at lægge sine penge. Selvfølgelig kan han fortsætte som sponsor, for han er sådan set bare den der irriterende flue, der støjer, men det bider jo ikke rigtig. Hvis han samtidig lægger nogle penge, kan Riis måske godt leve med det, siger han.

Under årets Tour har Oleg Tinkov flere gange skrevet kontroversielle tweets. Mandag aften var han igen faret til tasterne. Denne gang gik det ud over Bjarne Riis’ kaptajn Alberto Contador, som Tinkov ikke mener har præsteret under Touren, og som får for meget i løn. Samtidig skrev han i et andet tweet, at han vil forlade holdet.

Selvom Tinkovs tweets bidrager med en masse underholdning, er grænsen dog nået, når han som sponsor direkte går ud og sviner holdets kaptajn, mener Ole Egeblad.

- Jeg synes, det er tåbeligt. Når man siger noget offentligt, skal det være noget, der kan flytte noget i en retning, og jeg kan ikke se, hvad gavn det gør udover at være selvpromoverende. I forhold til projektet omkring Contador, så tror jeg ikke, det gavner noget. Contador kan jo ikke undgå at være indebrændt, siger han .

Oleg Tinkov ligger lige nu i forhandlinger med Bjarne Riis og Saxo Bank om en forlængelse af sponsoratet, men om udmeldingerne er ren forhandlingstaktik er ikke til at vide.

- Det kan sagtens være, at den dybere filosofi bag det er at lægge et pres på Riis. Hvis han vil have Tinkovs penge, så kan det jo godt være, der skal en ny stjerne ind på holdet. Det er ikke til at vide. Så længe vi ikke ved, hvad der sker bag de lukkede døre, er det svært at se, hvad det skal gøre godt for, siger Ole Egeblad.

Ud over at gå hårdt til Contador skrev Tinkov altså også, at han agter at forlade holdet. Udmeldingen kom som en følge af, at en pokerspiller med navnet realHSPplayer på det sociale netværk spurgte Tinkov, om han vil spille poker om sponsoratet af Bjarne Riis’ cykelhold.

Dertil svarede Oleg Tinkov på lidt kringlet russisk-engelsk, at det ikke bliver nødvendigt, da han alligevel forlader holdet. Og efterfølgende sagde han, at hvis realHSPLayer havde seks millioner dollars kunne han overtage pladsen, for Riis kan godt bruge pengene.

Hos den anden sponsor, Saxo Bank, har man dog ikke hørt noget om, at Tinkov vil trække sit sponsorat.

- Jeg har ikke hørt noget om, at han har tænkt sig at forlade holdet, men det er rigtigt, at forhandlingerne pågår. Der er ikke noget nyt i forhandlingerne siger han.

Det generer ikke Saxo Bank, at dele trøje med russeren, som man har haft en godt samarbejde med indtil videre.

- Vi vælger ikke selv vores medsponsor, men vi har haft et godt samarbejde med Oleg Tinkov. I hverdagen organiserer vi vores sponsorarrangementer selv, og det er skarpt adskilt fra de øvrige sponsorer, siger Kasper Elbjørn.

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip