Olesen tæt på golftriumf: Endelig rammer jeg en stime

Efter en rædselssæson kan Thorbjørn Olesen søndag sikre sig karrierens tredje triumf på European Tour.

Den 25-årige dansker har lørdag lagt sig alene i spidsen for Alfred Dunhill Links Championship i Skotland før sidste runde, hvor den nærmeste konkurrent, tyske Florian Fritsch, er tre slag efter Olesen.

- For at være helt ærlig så har det været en hård sæson - med en skade, men også med skidt golf.

- Jeg har alligevel fundet min vej igennem det og bare trænet hårdt og håbet på, at det ville komme på et tidspunkt, siger Olesen til European Tours hjemmeside.

- Jeg har spillet nogle gode runder, men jeg har ikke været i stand til at samle fire gode runder i træk. Forhåbentligt kan jeg gøre det i denne uge. Det er helt sikkert dejligt at være med fremme, fortæller han.

Thorbjørn Olesen blev opereret i hånden i februar, og det har kostet en del på resultatsiden. Blot seks gange i år har han klaret cuttet i de små 20 turneringer, han har deltaget i på European Tour.

Søndag forventer danskeren at komme på hårdt arbejde, når han skal forsvare føringen.

- Nu må vi se, hvordan vejret er i morgen (søndag, red.), men hvis det er det samme (som lørdag, red.), så bliver der helt sikkert lavet mange birdies.

- Jeg må bare forsøge at holde mig med fremme og forhåbentligt lave nogle birdies, fortæller Olesen.

- Det er altid svært at føre før sidstedagen. Det er en dejlig position at befinde sig i, og man ved, at man kan lave en god runde på den her bane, hvis vejret er godt.

- Det bliver ikke nemt, men jeg vil forsøge at gøre mit bedste, siger han.

Med en sejr i Skotland vil Thorbjørn Olesen hæve en førstepræmie på 708.171 euro svarende til lidt under 5,3 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip