Olie var en underskudsforretning i Mærsk i første kvartal

Skrevet af admin

04/05/2016

Dagens topnyheder

For A.P. Møller - Mærsk var der ikke penge at tjene på at hive olie og gas op af undergrunden i de første tre måneder af 2016.

De laveste oliepriser i mere end ti år undgik ikke at ramme indtjeningen i gigantens olieforretning, Maersk Oil, der må notere et underskud på 29 millioner dollar i første kvartal.

Det er en markant tilbagegang fra samme periode sidste år, hvor resultatet landede på 208 millioner dollar.

Omsætningen i oliedivisionen faldt desuden til lige over en milliard dollar fra 1,4 milliarder dollar i første kvartal 2015. Det selv om produktionen blev skruet i vejret.

Maersk Oil, der blandt andet er aktiv i Danmark, Storbritannien, USA, Qatar og Algeriet, producerede 350.000 tønder olie og gas per dag i kvartalet - det højeste i mange år og langt højere end de ventede 316.000 tønder ifølge Ritzau Estimates.

De blev til gengæld kun solgt til 34 dollar per tønde i snit, et fald i forhold til de 54 dollar per tønde, der var markedsprisen et år tidligere.

I 2016 forudser Maersk Oil nu at kunne ramme omkring et nulresultat på bundlinjen (NOPAT), hvis oliepriserne holder sig omkring 40 til 45 dollar per tønde.

Tidligere regnede divisionen med et underliggende underskud, men mulighed for et nulresultat ved oliepriser mellem 45 og 55 dollar per tønde.

I 2015 fik Maersk Oil et underliggende resultat på 435 millioner dollar, men store nedskrivninger betød, at det rapporterede resultat var et underskud på 2,1 milliarder dollar efter skat.

/ritzau/