Oliemilliarder giver nye arbejdspladser

Det sorte guld i Østersøens undergrund kan forvandle sig til guld for hele det danske samfund.

Regeringens planer om at investere op imod 28 milliarder kroner i infrastrukturen er en fornuftig plan.

Sådan lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. En ny Vejlefjord-bro, vestfynsk jernbane, kortere transporttid og elektrificering af tognettet giver hele landet noget at glæde sig over, vurderer chefanalytiker Martin Andersen.

- De her investeringer vil give anledning til arbejdspladser og øget produktivitet, når danskerne kan komme hurtigere fra a til b, siger Martin Andersen til Newspaq.

Han understreger, at de nye arbejdspladser kan komme på den lange bane, da investeringerne ligger fire år ude i fremtiden.

Men især transporten bider Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mærke i.

Planen er, at det kun må tage en time i tog at rejse imellem de fire største byer i landet.

- Det er godt for produktiviteten og det er positivt for alle danskere, at pengene nu investeres i fælles goder. Derfor mener vi, at det er godt, at man vælger at alle får noget ud af de naturressourcer Danmark har, siger Martin Andersen.

De store investeringer er dog ikke en mirakelkur for Danmark, der stadig har store udfordinger.

- Det her bringer os ikke ud af finanskrisen, men det er overordnet positivt for Danmark, lyder det fra chefanalytikeren.

Venstre siger til Ritzau, at danskerne får mere ud af pengene, hvis det ikke kun er tog, men også vejnettet, der investeres i.

 

Dagens Gossip