Olien er en bitter pille for A.P. Møller-Mærsk

Det sorte guld fra undergrunden er ikke den guldrandede forretning længere for A.P. Møller-Mærsk.

- Maersk Oil forventer fortsat et resultat for 2013, der er væsentligt lavere end for 2012, skriver koncernen i regnskabet for tredje kvartal.

Målet er dog at komme op på en produktion af 400.000 tønder olie om dagen senest i 2020. Maersk Oli venter at producere omkring 235.000 tønder pr. dag set over hele 2013.

Et af de felter, der skal hjælpe Maersk Oil til at nå de 400.000 tønder, er det angolanske Chissonga-felt. Og det er godt på vej i forhold til godkendelser, fortæller koncerndirektør Nils Smedegaard Andersen til Ritzau Finans.

- Vi har afleveret udviklingsplanen. Afhængig af, hvor lang tid det tager Energiministeriet at godkende det, håber vi på at kunne starte produktion sent i 2017. Men det vil tiden vise, siger Nils Smedegaard Andersen.

Maersk Oils gennemsnitlige andel af olie- og gasproduktionen pr. dag i tredje kvartal 2013 var 229.000 boepd (tønder olieækvivalenter) - det er fem procent lavere end i samme periode sidste år, da det udgjorde 240.000 boepd.

- Der vil komme fald en gang imellem i produktionen frem mod målet. Der vil være store vedligeholdelses- og ombygningsaktiviteter i den danske produktion nordpå og i Qatar, siger Nils Smedegaard Andersen og fortsætter:

- De områder trækker så tungt, at vi ikke kan opveje det andre steder. Og så er det jo også en kamp for at få alle enheder til at levere det optimale. Engang imellem går det galt.

Maersk Oil fik i årets første ni måneder en omsætning på 37,7 milliarder kroner mod 44,4 milliarder i de første ni måneder af 2012.

Selskabet fik et kæmpedyk i overskuddet fra 11,6 milliarder kroner for de tre første kvartaler i 2012 til 4,4 milliarder koner for samme periode i år, viser regnskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip