Oliepris og fragtrater får overskud til at dykke i Mærsk

Lave fragtrater og lav oliepris sætter fortsat præg på bundlinjen i A.P. Møller - Mærsk, som har tjent betydeligt færre penge i årets første tre måneder i forhold til samme periode sidste år.

Samlet får A.P. Møller - Mærsk et resultat efter skat på 211 millioner dollar i første kvartal. Det er et markant fald fra 1,5 milliarder dollar i perioden sidste år.

- Markedsforholdene er stadig udfordrende, og vi tilpasser fortsat voresomkostninger til de nye vilkår og opretholder gode operationelle resultater på tværs af forretningen, siger topchef Nils Smedegaard Andersen i regnskabet.

Ifølge A.P. Møller - Mæsk faldt omsætningen 19 procent sammenlignet med første kvartal i 2015. Olie- og rederigiganten omsatte for 8,5 milliarder dollar mod 19,5 milliarder dollar i de første tre måneder af 2015.

Det er især et fald i olieprisen på 37 procent og 26 procent lavere fragtrater, der gør rigtig ondt.

Mærsk olieforretning - Maersk Oil - var en underskudsforretning i første kvartal, hvor det underliggende resultat landede på minus 29 millioner dollar.

Trods faldet i fragtraterne klarede Maersk Line sig gennem kvartalet med plus på bundlinjen. Shippingforretningen fik et underliggende resultat på 32 millioner dollar i første kvartal.

Selv om første kvartal bød på tilbagegang i A.P. Møller-Mærsk, så var driftsoverskuddet faktisk en spids bedre, end analytikerne havde ventet.

Driftsoverskuddet landede på 1597 millioner dollar, mens iagttagere af selskabet havde ventet et driftsoverskud på 1435 millioner dollar ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

På bundlinjen leverede Mærsk-gruppen et overskud før minoriteter på 224 millioner dollar, mens analytikerne havde ventet et plus på 95 millioner dollar på den post - dog med store udsving i estimaterne.

I første kvartal af 2015 var overskuddet på 1572 millioner dollar, men det hører med til billedet, at det var trukket lidt op af salget af Danske Bank-aktier.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip