Oliver Lauridsen optimist: Spiller de sidste kampe

Oliver Lauridsen holder søndagen fri, og en test mandag formiddag afgør, om han spiller i mandagens kamp mod Hviderusland. Men både Philadelphia-kæmpen og lægeteamet er optimister.

- Det er ikke lysken, som vi troede i første omgang, men en overbelastet hoftebøjemuskel i venstre side, siger landsholdslægen Per Albæk.

- Oliver får i dag behandling af fysioterapeuterne, og det går bedre.

Oliver Lauridsen mærkede allerede i sit andet skifte mod Schweiz, at der var problemer med musklen. Han pinte sig igennem første periode og udgik.

- Det mindede om krampe og blev værre og værre, så det ville være dumt at fortsætte, siger han.

- Nu får jeg behandlinger, og så håber jeg at være klar til de sidste to kampe.

Den næsten to meter høje back var tydeligt savnet i boxplay i de sidste 40 minutter.

- Det er surt, når vi har spillet så godt i boxplay tidligere i turneringen, men schweizerne har utvivlsomt set video og fundet nøglen til at dirke vort spil op, siger Oliver Lauridsen.

Selv om Danmark får nul point i de sidste to kampe mod Hviderusland (mandag) og Sverige (tirsdag), kan landstræner Per Bäckman overgive et A-gruppehold til sin efterfølger, blot Slovenien ikke tager alle tre point mod Canada mandag aften.

- I 49 ud af 50 tilfælde vinder Canada over Slovenien, men man skal ikke tro på andre, kun på sig selv, siger Per Bäckman.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for at selv at klare det og slutte VM på en god måde.

Den danske defensiv har fungeret bedre end offensiven. Otte mål i fem kampe understreger, at landsholdet mangler målscorere.

- Alle hold i VM forsvarer sig godt bortset fra Sverige. Man skal have individuel topkvalitet for at lave mål på det her niveau. Dér har vi ikke været dygtige nok, siger Per Bäckman.