Oliver Stone protesterer mod flådebase

Weekendens gæster på Busan International Film Festival i Sydkorea fik udleveret foldere, hvor Oliver Stone optræder for fuld udblæsning - mod en amerikansk flådebase i Sydkorea.

Den skal efter planen opføres på Jeju Island ud for Sydkoreas sydkyst og er ifølge modstanderne et udtryk for USAs bestræbelser på at dominere regionen.

Stone er imod basen og det, den repræsenterer. Han besøgte derfor tropeøen forleden og deltog i en demonstration.

Fotos fra begivenheden i landsbyen Gangjeong viser Stone med et banner, der bærer påskriften »PEACE« - fred. »Wall Street«-instruktøren frygter nemlig, at det amerikanske militærs tilstedeværelse i området er ved at blive for meget.

»Lige siden Anden Verdenskrig har USA opbygget militærbaser i udlandet. Mange af dem ligger i Japan og Korea. Jeju Island er mindre end 500 kilometer fra Shanghai og kan komme til at udgøre frontlinien, hvis der udbryder en militær konflikt mellem USA og Kina«, advarer Stone over for det sydkoreanske dagblad Hankyoreh.

Billederne fra demonstrationen på Jeju Island er optrykt i den folder, der blev uddelt på Busans internationale filmfestival.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip