Olivers far anker ikke østrigsk dom

»Thomas kan efterhånden kun trække på skulderen over de østrigske myndigheder, og derfor har han valgt ikke at anke dommen. Han ønsker, at sagen skal slutte, for han kan ikke se, at det her er i Olivers bedste,« siger Janus Bang til Berlingske Nyhedsbureau.

Talsmanden er rystet over den østrigske retssag og henviser til, at man i Østrig fuldstændig har ignoreret internationale aftaler, og at Thomas Sørensen har fået tilkendt forældremyndigheden ved en dansk domstol, da moren i 2010 tog Oliver med til Østrig mod farens vilje.

»Dommeren i Østrig sagde ligeud, at han er ligeglad med de danske afgørelser,« siger Janus Bang.

»Jeg har aldrig nogensinde oplevet en proces, der var så gennemsyret korrumperet og farce-agtig. Thomas Sørensen blev konstant afbrudt af dommeren, da han ville fortælle, at moren konsekvent har nægtet at se sit barn undervejs og dermed kun har set Oliver én gang,« tilføjer han.

Thomas Sørensen afventer nu, om den østrigske anklagemyndighed vil anke dommen til en skærpelse. Men uanset udfaldet får sagen et efterspil, understreger Janus Bang.

»Olivers mor har hemmeligt filmet Oliver under sit besøg i Danmark og efterfølgende afleveret optagelserne til østrigsk TV, og det er ulovligt. Så før eller siden bliver både Olivers mor og hendes advokat udleveret til retsforfølgelse i Danmark,« siger han.

Sønnen Oliver befinder sig fortsat i Danmark og var ikke med i Østrig under sidste uges retssag.

Dagens Gossip