Olivers far i Østrig: Jeg er uskyldig

Fem-årige Olivers danske far mødte tirsdag overraskende op i landsretten i østrigske Graz, hvor han er tiltalt for frihedsberøvelse af sin søn og alvorlig tvang.

Faderen, Thomas Sørensen, erklærede sig ikke-skyldig, da retten i Graz tog hul på straffesagen mod ham.

- Fordi det er mig alene, der har forældremyndigheden i Danmark, siger Thomas Sørensen ifølge nyhedsbureauet APA.

Han fik fredag medhold ved fogedretten i Helsingør i den to år lange strid mellem Olivers forældre om forældremyndigheden.

Selv om retten afgjorde, at drengen skal bo hos sin far i Danmark, fortsætter den juridiske strid i Østrig. Drengens østrigske mor håber fortsat på at få sin søn tilbage og har kæret den danske afgørelse.

Landsretten i Graz kører straffesagen mod Olivers far, fordi han i april mod morens vilje tog drengen med hjem til Danmark.

Statsadvokat Gertraud Pilcher anfører tirsdag i retten, at der var tale om selvtægt, og samtidig understreger hun, at sagen ikke handler om striden om forældremyndigheden.

Forældrene har været i kamp om forældremyndigheden over deres søn, siden moren valgte at flytte til sit hjemland Østrig med drengen i 2010.

Efter fredagens danske retsafgørelse havde moren, Marion Weilharter, ifølge østrigske medier ikke regnet med at se sin eksmand i retten tirsdag, hvor hun selv var mødt op en halv time inden retsmødet.

Morens advokat anfører ifølge APA i retten, at hele hændelsesforløbet har gjort Oliver dybt traumatiseret.

En kvinde, der så faderen tage drengen med foran en børnehave i Graz, er indkaldt som vidne. Hun fortæller, at Oliver skreg, så hun først troede, at han nægtede at blive afleveret i børnehaven. Men så opdagede hun en bil køre væk med høj hastighed.

- Jeg troede, der var tale om en flugtbilist, indtil jeg hørte moderen råbe: "Mit barn er blevet bortført", fortæller vidnet.

Retssagen fortsætter onsdag formiddag, hvor moren skal vidne.

 

Dagens Gossip