Olivers far kan vente arrestordre

I retssager om børnebortførelser kan man ikke retsforfølge in absentia, og derfor blev torsdagens retsmøde aflyst.

Det betyder, at Thomas Sørensen hverken med eller uden sønnen Oliver kan forlade Danmark, og skulle han møde op til et fremtidigt retsmøde i Østrig, kan han i teorien blive anholdt. Hvis Thomas Sørensen skal undgå at blive anholdt, kræver det, at de østrigske myndigheder giver ham frit lejde.

For et år siden hentede Thomas Sørensen sin søn, da moren var ved at aflevere ham i den østrigske børnehave, og tog ham med til Danmark. Moren har siden forsøgt at få drenge tilbage til Østrig, hvor hun har forældremyndigheden. Men i Danmark ligger forældremyndigheden alene hos faren, hvilket i retssystemet er blevet bekræftet. Derfor holder de danske myndigheder også fast i, at Thomas Sørensen intet forkert har gjort og har tidligere også nægtet at udlevere ham på en arrestordre.

Til danske medier forklarede Thomas Sørensen onsdag, at han har valgt at følge retssagen på afstand, fordi han ikke har tillid til det østrigske retssystem.

I efteråret blev han idømt 12 måneders betinget fængsel i samme byret, men landsretten ophævede dommen med henvisning til, at der var sket en procesfejl. Derfor skulle sagen gå om, men Sørensen så ingen grund til igen at tage af sted til Østrig, da hans forklaring er helt den samme.

Hans østrigske advokater forklarede i retten torsdag, at Olivers far er »chokeret over det første retsmøde«, men at det hovedsageligt er mediernes dækning af sagen med hovedfokus på drengens mor, der har fået danskeren til at blive hjemme.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip