Olivers mor hyrer kendt dansk advokat

Ifølge bt.dk har hun for få uger siden hyret den danske forsvarsadvokat Peter Hjørne, som er kendt som en af Danmarks mest kontroversielle advokater, der har forsvaret blandt andre Peter Lundin, Jønke, nazisten Jonni Hansen og faderen fra Tønder.

»Hun kontaktede mig personligt for tre uger siden, fordi hun gerne vil have mig til at repræsentere hende, og det er jeg jo glad for. Det er uden bistand og for egen regning,« siger Peter Hjørne til bt.dk.

Han har fulgt Oliver-sagen fra sidelinjen, men betegner det som en sag, han har kørt mange af gennem sit mere end 20-årige virke som advokat.

»Jeg har fulgt sagen gennem pressen, og den har virkelig krænket min retsbevidsthed, fordi moderen har jo forældremyndigheden, og så kan man ikke på den måde gribe til selvtægt,« siger han med henvisningen til bortførelsen.

Olivers mor forlod i 2010 Danmark til fordel for Østrig med parrets fælles søn. En dansk domstol gav efterfølgende den danske far, Thomas Sørensen, den fulde forældremyndighed, og det samme gav en østrigsk domstol moderen. Det fik Thomas Sørensen til i april 2010 at rejse til Østrig og hente Oliver hjem.

Det udløste efterfølgende en arrestordre fra Østrigs side, men de danske myndigheder nægtede at udlevere Thomas Sørensen med den begrundelse, at han ikke har overtrådt dansk lovgivning, og i stedet rejste de østrigske myndigheder tiltale for bortførelse. 6. juni blev Thomas Sørensen så idømt et års betinget fængsel.

»Målet er selvfølgelig at få sønnen hjem, jeg har dog ikke nået at sætte mig ind i sagen endnu, men jeg ved, at der allerede er kommet en bunke papirer fra min klient, som jeg skal have kigget på, når jeg kommer hjem fra ferie,« siger Peter Hjørne til bt.dk.

Faderen Thomas Sørensen overvejede at anke dommen fra 6. juni, men undlod af hensyn til sønnen. Olivers mor, Marion Weilharter, kan dog se frem til en ny sag fra dansk side, fordi hun hemmeligt har filmet Oliver under et besøg i Danmark og givet optagelserne videre til østrigsk tv.

»Så før eller siden bliver både Olivers mor og hendes (daværende, red.) advokat udleveret til retsforfølgelse,« sagde Thomas Sørensens talsmand Janus Bang fra foreningen Borgersagen til Berlingskes Nyhedsbureau i sidste måned.  

Den seksårige Oliver opholder sig fortsat hos sin far i Danmark.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip