OL's snowboard-darling missede guld-hattrick

Det lykkedes ikke for den amerikanske snowboardstjerne Shaun White at gentage guldbedrifterne fra de to seneste vinter-OL. Tirsdag blev den 27-årige amerikaner kun nummer fire i halfpipekonkurrencen i Sotji.

Guldet gik i stedet til den 25-årige schweizer Iouri Podladtchikov, der scorede 95.75 point i et imponerende andet gennemløb.

Sølvmedaljen gik til den blot 15-årige japaner Ayuma Hirano, der førte konkurrencen efter første gennemløb. Hiranos landsmand Taku Hiraoka tog sig af bronzen.

27-årige Shaun White - der beskrives som den bedste snowboard-kører nogensinde - havde i begge sine gennemløb problemer med landingerne på halfpipe-anlægget i Rosa Khutor Extreme Park uden for Sotji.

Anlægget var inden konkurrencerne blevet udsat for en del kritik, og flere af finalens 12 snowboard-kørere blev også fældet af den lumske bane.

Amerikanske Danny Davis, der var blandt medaljefavoritterne, styrtede eksempelvis på nøjagtigt samme sted i begge sine gennemløb.

Kæmpefavoritten Shaun White havde egentlig også tænkt sig at stille op i disciplinen slopestyle, som er ny på det olympiske vinterprogram.

White kender slopestyle fra den kommercielle amerikanske vintersportskonkurrence X-Games og var selvskrevet favorit, indtil han i onsdags faldt under træningen og slog sit håndled.

Amerikaneren havde forinden kaldt slopestyle-pisten for farlig, og efter styrtet valgte han at trække sig fra konkurrencen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip